Frode Olsen skal i stedet for kamp mandag ha en økt med landslagets keepertrener Erik Thorstvedt. Det gir Snørteland sjansen mot amerikanerne.

Bjørn Dahl er i rute på høyrebacken, og starter mandag sin første kamp for året etter en lyskeoperasjon i vinter.

— Det går bra, lysken kjennes fin, sier Dahl.

Viking-trener Kjell Inge Olsen har ikke hele laget klart, men bekrefter at prøvespilleren David Hannah går inn på midtbanen.

— Han tar plassen til Kristian Sørli på midtbanen, men Kristian er aktuell på venstrebacken. Han har gjort en god jobb her nede, og vikarierte bra for Thomas Pereira mot Rosenborg, sier Olsen til aftenbladet.no.

Sannsynlig Viking-lag (4-4-2): Tore Snørteland - Bjørn Dahl, Brede Hangeland, Toni Kuivasto, Kristian Sørli - Tom Sanne, David Hannah, Trygve Nygaard, Peter Kopteff - Bjørn Berland, Erik Nevland.

Han har sett San José i aksjon i lagets to første kamper, og latt seg imponere av spillernes fysikk.

— De er ekstremt atletiske, og i veldig god form. I tillegg er det et svært bevegelig lag, så våre spillere skal virkelig få kjørt seg. Men når alle spillerne er så villige til å gå på løp, etterlater de seg også store rom, sier Olsen.

På søndagens ettermiddagstrening var ikke Jørgen Tengesdal med for fullt. Han ble med den faste gjengen (Fuglestad, Lunde Aarsheim, Pereira og Kjøllesdal) til treningsstudioet, men regner med å være klar til mandagens kamp.