Det var litt andre tider der ikke så mange hadde anledning til å følge laget sitt til Oslo. Fjernsynet var nettopp åpnet, men det var lenge før fotball ble vist på tv. Nest beste alternativ var å følge Bjørge Lilleliens radiooverføring til Filmteateret. Der var det stappfullt. Da Lillelien sådde tvil om vinnermålet burde vært avblåst for offside, var det etter sigende en som reiste og ropte: "Det va itj offside!"

Den første store RBK-bragden utløste sammenstimling og scener som aldri blir overgått. Adressa anslo at 15 000 var samlet på Torvet da kaptein Kåre Rønnes marsjerte opp på podiet med resten av laget på slep. Da var klokka blitt halv elleve og tusener av oppglødde trøndere hadde ventet i timevis på heltene.

«Det var vel ikke fritt for at enkelte av dem var litt blanke i øynene der de sto på podiet omgitt av brennende fakler», skrev Adressa.

LES OGSÅ: Bløffmakeren som lurte hele Norge

Mens de ventet spilte Bispehaugen skolekorps feiende marsjer. Stemningen steg betydelig da flyet med spillerne gjorde en sving over byen og vinket med vingene.

Bussen fra Værnes fikk spesialtillatelse til å kjøre over Gamle Bybro og passerte symbolsk nok Lykkens Portal som raskeste adkomst til Torget.

En stolt ordfører Olav Gjærevoll holdt tale og «ble avbrutt av nesten orkanaktig jubel mellom hver setning – ja for vår del tror vi ikke ordføreren noensinne har vært med på noe slikt.»

LES OGSÅ: Troillungan sjarmerte alle

Andre talere kappes om å beskrive 30. oktober 1960 som en merkedag i den trønderske idrettshistorien. Etter 58 år med cupfinaler kom pokalen for første gang til Trondheim.

Formannen i Trondheim og omegn fotballkrets, Sverre Solberg var full av lovord til spillerne og la til dette: «Jeg unnlater heller ikke å nevne ledelsen i Rosenborg som har kjørt med stramme tøyler og holdt en mønstergyldig disiplin over laget.»

Etter hyllesten på Torget ble laget kjørt til Studentersamfundet der festen tok helt av.

Trondheim kommune hyllet cupmesterne med en middag tre dager senere. Det var første gang kommunen gjorde slik ære på norgesmestere. Tidligere var det bare olympiske gullvinnere som fikk kommunen til å ta på spanderbuksene.