– Jeg har jo fått bekreftet at jeg får plass nå, så jeg må tenke litt på det. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg velger å dra eller ikke, sier Sandbech noe overraskende til VG etter annenplassen var sikret.

Bærumsgutten tok sølv i slopestyle i Sotsji i 2014 og er ifølge landslagstrener Marius Håker den som har vært lengst ansatt i Brettforbundet.

– Hva er grunnen til at du eventuelt ikke drar?

– Det får du eventuelt vente og se på, svarer Sandbech kryptisk.

Landslagssjef Marius Håker forteller at Sandbech selv ikke ønsker å dra dersom han ikke føler at han har sjansen til å kjempe om de øverste plassene.

– Når han kom inn i den konkurransen her, var han litt usikker på sine egne ferdigheter sammenlignet med feltet han skal konkurrere i. Men nå som han klarer å sikre en pallplass vil det selvfølgelig være med inn i vurderingen om han drar til OL. Han vil ikke bare være deltager, han vil ha sjansen til å kjempe om medalje, forklarer Håker til VG.

– Hvordan ser du på det om han ikke velger å dra til OL?

– Det er opp til ham selv, han må ha lyst til å gjøre de triksene han skal gjøre i en løype. Om han ikke vil det selv, skal ikke vi tvinge ham til noe, sier landslagstreneren og fortsetter:

– Men helt klart ønsker vi å ha ham med til OL. Han viser hvor god han er og hvor mye erfaring han har. Og så er det gøy at han setter på plass den yngre garden i dag.

STORE TRIKS: Ståle Sandbech dro frem noen ordentlig store triks i slopestyle i Laax lørdag. Foto: Brettforbundet

Fra før er Hanne Eilertsen, Marcus Kleveland og Mons Røisland kvalifisert til lekene i Beijing.

– Det er deilig når det sitter. Jeg skal ikke lyve, jeg har slitt litt med formen i det siste og har ikke helt funnet godfølelsen, sier Sandbech.

– Her nede har jeg bare klart å omstille meg, hatt det gøy og forholdene har vært helt episke. Har bare kost meg.

Nordmannen kom på annenplass, kun 0,48 poeng bak amerikanske Sean Fitzsimons, som vant med poengsummen 80.91. Amerikanske Jake Canter, som er ti år yngre enn Sandbech, kom på tredjeplass.

– Jeg har blitt kalt veteran ganske lenge av VG, så jeg har blitt litt vant til det. Her var jeg eldst av gutta, med ganske mye også, forteller han og ler litt.

– Kommer du til å satse i fire år til mot enda et OL?

– Det begynner vel å nærme seg en slutt med sånne her type konkurranser. Men det blir hvert fall ikke fire år til. Jeg klarer ikke å snurre like mye rundt som disse småtassene, svarer medaljegrossisten.

Nordmannen sikret det norske landslaget den tredje OL-plassen i semifinalen i Laax. Men Sandbech trekker likevel frem en annen del av konkurransen som det mest stressende.

– Det var mer stress rundt kvaliken. Når jeg kom til semien følte jeg at det var mer sjanser, forteller han.

X Games i Aspen i USA er neste konkurranse for snowboarderne, og lørdagens annenplass har gitt mersmak for Sandbech.

– Jeg har endelig fått godfølelsen. Det er dødsfett å kjøre snowboard og gjøre disse store triksene. Jeg koser meg på tur. Nå er X Games neste, og da får jeg prøve å sette inn enda litt mer krutt, litt mer vikingblod, sier han.