Idrettsforbundet holder ekstraordinært møte etter «misnøye med ledelsen»

Tema for møtet skal være misnøye med lederskapet i Idrettsforbundet.

Generalsekretær Inge Andersen (til venstre) idrettspresident Tom Tvedt  og visepresident Kristin Kloster Aasen etter pressetreffet i januar. Generalsekretær Inge Andersen (til venstre) idrettspresident Tom Tvedt og visepresident Kristin Kloster Aasen etter pressetreffet i januar. Foto: NTB scanpix

Onsdag morgen holder Idrettsforbundet et ekstraordinært styremøte på Gardermoen.

Etter det Adresseavisen kjenner til skal møtet ha startet klokken 9, og skal dreie seg om misnøye internt i NIF-systemet med lederskapet i Idrettsforbundet.

På forhånd bekreftet idrettspresident Tom Tvedt at møtet var avtalt, men ville ikke si annet til VG enn at de skulle behandle forhold som var interne og konfidensielle.

Styremøtet blir arrangert rett før en større samling med kretser og særforbund på Gardermoen onsdag ettermiddag.

Det siste året har vært preget av mange kontroverser rundt Idrettsforbundet. Debatten rundt åpenheten i norsk idrett ble startet på fotballtinget i februar i fjor. Så fortsatte diskusjonen rundt pengebruken i Sotsji-OL.

Kjølig forhold til kulturministeren

Forholdet mellom idrettstoppene og kulturminister Linda Hofstad Helleland har også vært kjølig. Selv om hun gir mer penger til idretten enn noen gang, kuttet hun i pengestøtten til idrettsforbundet sentralt. Idrettsforbundet hadde søkt om 148 millioner kroner, men fikk 130 millioner fra kulturminsteren.

I tillegg kom hun med en rekke krav, som bedre rapporterings- og evalueringsrutiner, flere kvinner i lederstillinger, og mer åpenhet rundt regnskapsopplysninger i framtiden.