Norsk snowboardstjerne utskrevet etter seks uker på sykehus

Snowboarderen Stian Sivertzen er ute av sykehus, men ikke kvitt infeksjonen

Stian Sivertzen har endelig, etter seks uker, forlatt sykehuset. Her fra OL i Sotsji i 2014. Stian Sivertzen har endelig, etter seks uker, forlatt sykehuset. Her fra OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix

Etter seks uker på sykehus og flere dager i koma kunne Sivertzen pakke sakene sine og gå ut fra sykehuset for egen maskin. Han har fått antibiotika intravenøst seks ganger i døgnet. Nå trenger han ikke det lenger.

– Det føles vanvittig deilig å komme ut av sykehuset og ut i frihet. Nå kan jeg gjøre litt mer hva jeg har lyst til. Da føler man seg ikke like syk, sier han i en pressemelding.

Stian er imidlertid ikke helt kvitt infeksjonen ennå. Infeksjonen har satt seg i hovedpulsåren, der Stian har et fremmedlegeme fra skaden han pådro seg i 2009. På grunn av dette skal han fremdeles gå til behandling, og det er uklart hvor lenge.

– Jeg ser veldig mye fremover og tenker positivt for å holde humøret oppe. Jeg ser ikke vitsen med å ha det kjipt og tenke konsekvenser. Jeg ser fram mot hvor bra det kan bli i stedet.

(©NTB)