Stian Sivertzen har endelig, etter seks uker, forlatt sykehuset. Her fra OL i Sotsji i 2014. Stian Sivertzen har endelig, etter seks uker, forlatt sykehuset. Her fra OL i Sotsji i 2014. Foto: NTB Scanpix

Norsk snowboardstjerne utskrevet etter seks uker på sykehus

Snowboarderen Stian Sivertzen er ute av sykehus, men ikke kvitt infeksjonen

Etter seks uker på sykehus og flere dager i koma kunne Sivertzen pakke sakene sine og gå ut fra sykehuset for egen maskin. Han har fått antibiotika intravenøst seks ganger i døgnet. Nå trenger han ikke det lenger.

– Det føles vanvittig deilig å komme ut av sykehuset og ut i frihet. Nå kan jeg gjøre litt mer hva jeg har lyst til. Da føler man seg ikke like syk, sier han i en pressemelding.

Stian er imidlertid ikke helt kvitt infeksjonen ennå. Infeksjonen har satt seg i hovedpulsåren, der Stian har et fremmedlegeme fra skaden han pådro seg i 2009. På grunn av dette skal han fremdeles gå til behandling, og det er uklart hvor lenge.

– Jeg ser veldig mye fremover og tenker positivt for å holde humøret oppe. Jeg ser ikke vitsen med å ha det kjipt og tenke konsekvenser. Jeg ser fram mot hvor bra det kan bli i stedet.

(©NTB)