Da Ole Selnæs måtte ut med en trøblete hofteleddsbøyer etter halvspilt første omgang mot Lillestrøm, var det den nyinnkjøpte spissen Matthias Vilhjalmsson som gikk inn i hans ankerrolle på midten. Etter en litt rusten start, vokste han i rollen og var overlegen i duellene.

Selnæs sliter fortsatt med skaden og trente ikke sammen med resten av laget på gårsdagens trening og trener Kåre Ingebrigtsen sier at Mjøndalen-kampen kan være for tidlig for trønderen. Det åpner for en ny mulighet for Vilhjalmsson på midtbanen i kveld.

Vilhjalmsson følte at det gikk veldig bra for hans egen del mot Lillestrøm og var godt fornøyd med egen innsats. Han har ikke noe imot å spille der i tiden fremover.

- Jeg har kanskje spilt i feil posisjon hele tiden. Jeg tror defensiv midtbane kan passe meg veldig fint, men vi har en fantastisk spiller i Selnæs der. Jeg er fornøyd hvis jeg kan brukes i mange posisjoner og etter min mening kan jeg spille på høyt nivå i alle roller, sier Vilhjalmsson.

Åpen for plassbytte

Islendingen fikk prøve seg i ankerrollen for Rosenborgs andrelag mot Byåsen 2 i forrige uke, men utenom det har han ikke spilt på midtbanen siden han var 20 år gammel. Det har blitt åtte år siden. Derfor syntes han det var uvant de første minuttene mot Lillestrøm, før han ble mer komfortabel. Dersom han får flere kamper og leverer varene, er det aktuelt for ham å gjøre et permanent bytte fra spiss til midtbanespiller.

- Ja, det er det definitivt. Kanskje det er fremtiden for meg. Jeg blir ikke yngre med årene, så det kan være lurt, men som sagt har jeg bare lyst til å spille og lykkes. Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun er fantastiske til å gi beskjeder, og jeg tror jeg kan bli bedre i den rollen når jeg får flere kamper, sier han.

Imponerte treneren

Ingebrigtsen forteller at det ikke var et tema å bruke 29-åringen som midtbanespiller da han ble hentet fra Start tidligere i sommer. Rosenborg-treneren visste heller ikke at han hadde erfaring i ankerrollen, men ble imponert over det han fikk se av ham på trening. Han er ikke i tvil om at de nå har fått enda et alternativ i «Selnæs-rollen».

- Han løste det med stor ro og bravur mot Lillestrøm og nå handler det om å få prøve seg, utvikle rollen og gjøre mer og mer. Mot LSK skulle han ligge defensivt og holde balansen i laget. Det gjorde han strålende. Vi så at han ble varmere i trøya og han har voldsomme ferdigheter til å spille i den rollen, sier Ingebrigtsen.

- Kåre bestemmer

Det mener også Vilhjalmsson at han har. Nysigneringen nevner spesielt fysikken og hodestyrken, men også evnen til å kommunisere med lagkameratene. Hodestyrken har blitt nevnt som en av spisskompetansene som gjorde at RBK hentet ham i sommer.

– Jeg er selvfølgelig mest vant til å spille i angrep, men vi har en fantastisk spiss i Alexander Søderlund også. Jeg har spilt flere steder på midtbanen og det er Kåre som bestemmer. Jeg sier selvfølgelig ja hvis han vil at jeg skal spille der, sier han.

Ønsker tilpasningsdyktige spillere

Spillere som fungerer i flere roller, passer godt inn i Ingebrigtsens tanker om hvordan han vil sette sammen stallen.

- Vi er alltid på utkikk etter hvilke andre posisjoner de kan spille. Vi ønsker ikke å ha så mange spillere at vi har to i hver posisjon. Vi må ha flere som kan spille i forskjellige posisjoner, sier Bruttern.

Og Vilhjalmsson føler seg klar til å gå inn hvor som helst Rosenborg-treneren ønsker.

- Jeg er fornøyd om jeg så må spille back, det eneste som betyr noe for meg er å spille kamper og vinne, sier han kontant.