IMPONERTE: Fana-løper Håvard Holmefjord Lorentzen imponerte med en sterk 4. plass under søndagens 1000-meter. IMPONERTE: Fana-løper Håvard Holmefjord Lorentzen imponerte med en sterk 4. plass under søndagens 1000-meter. Foto: Håvard Bjelland

Håvard Lorentzen imponerte stort: - En fantastisk dag

Får skryt av landslagstrener Sondre Skarli.

Fana-utøver Håvard Holmefjord Lorentzen imponerte med to solide løp i Verdenscupen i skøyter lørdag. Først gikk han inn til en 9. plass på 500 meter på tiden 35.42, før han tok 4. plass på 1000 meter på tiden 1.10.09. Landslagstrener Sondre Skarli var svært fornøyd med resultatene.

— Dette var en fantastisk dag. Han gikk i A-gruppen på 500 meter for første gang i sitt liv, og klinket til med 9. plass og var kun 11 hundredeler fra 4.-plassen. Det er veldig sterkt gjort, skryter Skarli som fikk mer og glede seg over denne dagen:

— Så tok han en knallsterk 4. plass på 1000 meter, hvor han var 13 hundredeler bak ham som vant VM i fjor. Håvard viser at han er kommet tilbake for fullt og at han blir å regne med veldig mye fremover, sier landslagstreneren.

I 2015 pådro Lorentzen seg enhelt spesiell kuttskade. Les mer her.

- Dette ga selvtillit

Etter fredagens nedtur fikk Sverre Lunde Pedersen sin revansje da han tok 2. plass i lagtempo sammen med Sindre Henriksen og Simen Spieler Nilsen. Norge gikk inn til tiden 3.48.50 bak Nederland på tiden 3.45.33. — Det betydde mye etter den tunge dagen i går. Vi var skuffet hele gjengen og var ganske revansjelystne. Vi hadde lyst å vise oss frem i dag og det klarte vi. Det var første gangen de tre gikk sammen, så vi var spent på hvordan det skulle gå. Simen og Sindre måtte dra lenger enn de hadde gjort før, og det klarte de veldig godt. Sindre var råsterk i dag, så dette var moro, forteller Skarli.

Selv om han leverte bedre resultater lørdag, tror landslagstreneren at Pedersen trenger litt tid på seg før han kommer helt på topp.

— Sverre trenger noen løp til på seg, men dette ga selvtillit og vi viste at vi kan prestere på lagtempo selv med tunge ben. Vi får nok ikke sett det beste allerede i morgen, men det kommer til å komme gradvis utover. Men vi får nok se en annen figur av ham i morgen, sier Skarli.