TAPTE VEDDEMÅL: Ole Einar Bjørndalen må gjennomføre en pep-talk med Mjøndalens spillere foran en kamp i høst. TAPTE VEDDEMÅL: Ole Einar Bjørndalen må gjennomføre en pep-talk med Mjøndalens spillere foran en kamp i høst. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Bjørndalen tapte veddemål mot NRK-kommentator - gruer seg til straffen

– Et dundrende nederlag, sier skiskytterlegenden.

Ole Einar Bjørndalen avsluttet sin enestående karriere tidligere i år, etter åtte OL-gull, 20 VM-gull og en haug med sølv og bronsemedaljer.

Men 44-åringen har ikke sluttet helt å konkurrere. Søndag arrangerte han «Ole Einars turmarsj og motbakkeløp» hjemme på Simostranda.

I den forbindelse utfordret Bjørndalen NRK-kommentator og tidligere skiskytterkompis Ole Kristian Stoltenberg til en uhøytidelig duell.

- Ole Kristian trenger å komme igang med litt trening. Han har rundet tresifret på vekten, og det går ikke an, sier Bjørndalen.

Det skulle løpes snaue to kilometer i Bjørndalens gamle motbakke-testløype hvor han har en rekord på 9,07 minutter.

Premisset var følgende: Stoltenberg ville vinne dersom han var maks 70 prosent bak Bjørndalen i mål. Bjørndalen hadde som mål å løpe på rundt ti minutter. Det betød at Stoltenberg måtte klokke inn på rundt 17 minutter.

Det gikk med bravur for NRK-mannen. Der Bjørndalen brukte 10,01, kom Stoltenberg inn på 14,53, omtrent 50 prosent bak.

– Han imponerte og kom løpende opp den siste bakken. Det er et dundrende nederlag, innrømmer Bjørndalen, som nå må ta straffen for å tape veddemålet.

Skal inspirere Mjøndalens spillere

Den går ut på å holde motivasjonsprat til Stoltenbergs favorittlag Mjøndalen foran en kamp i OBOS-ligaen. Han gruer seg til straffen.

– Jeg har dårlig fotballkunnskap, så det blir et antiklimaks, men jeg får se hva jeg kan bidra med, sier 44-åringen.

Stoltenberg tror at den tidligere skiskytterkongen vil takle en pep-talk for fotballspillere helt fint.

– Han er en veldig inspirerende type, så det er jeg ikke bekymret for. Det kan bli hyggelig, sier han, og legger til at man håper å få gjennomført besøket i løpet av høsten.

  • Stoltenberg kunne feire med følgende melding på Twitter:

Stoltenberg, som er NRKs ekspertkommentator på skiskyting, innrømmer at det var gøy å takle utfordringen fra Bjørndalen.

– Jeg imponerte litt meg selv, og er veldig godt fornøyd. Det var ikke mange som trodde jeg kunne klare det, sier han om løpet som kostet mye krefter.

- Det er et motbakkeløp med et snitt på 12–13 prosent stigning, og gjør fryktelig vondt, sier han.

VANT DUELLEN: NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg. Foto: NTB scanpix

Har kommet i form

41-åringen er tidligere aktiv skiskytter, og har blant annet tre NM-gull i stafett sammen med Bjørndalen. Han ga opp satsingen i 2004.

– Jeg fant i sommer ut at jeg er i mitt livs verste form, dermed begynte jeg et prosjekt med trening 1. august, så nå har jeg tre uker bak meg, forteller han.

Stoltenberg sier at han kom raskere i form enn han trodde, men et motbakkeløp var ikke det han var forberedt på.

– Løypa er krevende og jeg var ganske i tåka på toppen. Men når jeg klarer den, så tror jeg flere gjør det. Det er et kvarter med smerte, men så får man litt mestringsfølelse etterpå.

Og konkurransen skal gjentas til neste år, skal vi tro NRK-kommentatoren.

– Vekten min taler mot å løpe fort her, så neste år tenkte jeg at Ole Einar skal få sele på med sin kroppsvekt, avslutter han.

PS: Dersom Bjørndalen hadde vunnet konkurransen, hadde Stoltenbergs straff vært å holde et foredrag om hvordan man ikke lykkes i idretten. Det blir det altså ikke noe av.