Buaas sendt til legen etter denne blåveisen - 16-åring tok gullet i X-Games

Kjersti Buaas fikk det ikke til å stemme i Big Air-finalen under X-Games i Aspen natt til fredag norsk tid. 35-åringen ble nummer seks.

Kjersti Buaas fikk brillene i øyet og dro fra X-Games med en solid blåveis. Kjersti Buaas fikk brillene i øyet og dro fra X-Games med en solid blåveis. Foto: Snowboardforbundet

Buaas kunne ikke hamle opp med det 16 år gamle hjemmehåpet Hailey Langland som tok en cab double cork 1080 i finalen og stakk av med gullet. Anna Gasser og Julia Marino fulgte på de neste pallplassene i torsdagens finale.

– Det har aldri vært høyere nivå i en big air-konkurranse, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Fall

Buaas, som tok bronse under X-Games i Oslo, satset hardt da hun gikk for en frontside 1080 i første run, men hun klarte ikke holde seg på brettet.

– I dag var det helt utrolig å kjøre. Etter det første hoppet tenkte jeg at nå er vi i gang og det her blir helt sykt bra, selv om jeg falt. Men jeg klarte ikke å lande 1080-en jeg ville gjøre, jeg var litt ivrig. Alt i alt er jeg likevel sinnssykt fornøyd, sier det norske håpet, som landet det samme trikset på trening tidligere på dagen.

Blåveis

Buaas fikk en blåveis i finalen, men verre gikk det utover tittelforsvarer Jamie Anderson som falt stygt i sitt tredje run.

Anderson ble liggende før hun ble brakt ut av arenaen. Skadeomfanget er fortsatt uvisst.

– Det ble mye tryning i dag, men det kommer av at folk er giret og drar på. Jeg trynet selv og slo googlesa i øyet etter å ha hatt litt lite rotasjon, forteller Buaas, som måtte til legen etter konkurransen for å sjekke det blåe øye.

Veteranen ble nummer seks av totalt åtte kvinner i Big Air-finalen.

Scotty James tok gullet i superpipe menn. Norge hadde ingen deltagere i finalen.

(©NTB)