OL-håpet falt og skadet armen under trening

– Jeg så fallet og skjønte med en gang at han hadde det vondt.

Torgeir Bergrem kjemper om én av fire plasser i OL-troppen. Torgeir Bergrem kjemper om én av fire plasser i OL-troppen. Foto: NTB scanpix

Snøbrettkjøreren Torgeir Bergrem fra Klæbu utenfor Trondheim har hatt en fantastisk start på sesongen med to pallplasser. Men etter et fall på trening tirsdag må han forvente å sitte på sidelinjen en stund.

– Jeg landet frempå og dum som jeg var satte jeg hånden fremfor meg og albuen ble vridd motsatt vei av det den skal. Det var utrolig vondt, sier Bergrem, som fikk albuen ute av ledd, røket leddbånd og mindre frakturer i armen.

– Han er en harding

Landslagssjef Per Iver Grimsrud kjørte rett bak Bergrem da han falt, og sier at han skjønte med en gang at utøveren fikk vondt.

– Han er en harding, så det var ikke noe poeng å spørre om det gikk bra. Det var bare å få han på legevakten med en gang, sier Grimsrud.

Bergrem har så langt denne sesongen tatt to tredjeplasser i Air & Style i Beijing og Banana Open.

Nå reiser han hjem fra Colorado for å bli fulgt opp av Olympiatoppen i Norge. Han skal gjennomgå flere undersøkelser, blant annet en CT-scan for å få mer informasjon om skaden.

Optimistiske leger

Det er bare to måneder igjen til OL, men så langt er legene optimistiske med tanke på skaden. Dersom skaden ikke er alvorligere enn antatt, kan Bergrem være tilbake i bakken i januar.

– Dette er ikke optimalt, men jeg håper jeg slipper å operere. Jeg tror og håper at jeg skal være klar for det som skal skje resten av sesongen. På den ene siden er det kjipt å bli skadet når du er inne i en god stim. På den andre siden er jeg glad for at jeg har gode resultater ryggen. Det hadde vært verre å bli skadet uten dem, sier Bergrem.

Han går glipp av konkurranse og en landslagssamling i romjula, men håper å være tilbake til Laax Open, siste konkurranse før OL-uttaket. Til tross for skaden ligger han godt an til å få reise til Sør-Korea. Norge reiser avgårde med fire utøvere

Bergrem fikk i forrige sesong et brudd i håndleddet, men har likevel kjørt. Markus Olimstad får Bergrem sin plass i Dew Tour. Finalene går lørdag kveld.