Etter en imponerende sesong med 13 verdenscupseirer og fire pallplasser ble Eckhoff første norske kvinne til å vinne verdenscupen sammenlagt siden Tora Berger i 2012/2013-sesongen.

– Det er jo dette som har vært drømmen. Nå vet jeg hvordan Johannes (Thingnes Bø) har hatt det i noen år, og nå skjønner jeg at det er jeg som er målestokken, sier 31-åringen til VG.

Hun liker tanken og finner motivasjon i at «alle vil slå Tiril». Noe press kjenner hun ikke på.

— Absolutt ikke. Jeg har ambisjoner om å utvikle meg litt til og prøve å få til noen gode skirenn. Det er jeg veldig «gearet» på å klare.

– Du får det til å høre enkelt ut?

– Nei, det er ikke det, men jeg vet at jeg har lagt ned en veldig bra innsats i hele sommer, og fortsatt er jeg veldig motivert. Da kan man ikke legge seg under dyna.

Eckhoff har ikke brukt særlig tid på å reflektere over de fantastiske prestasjonene sist sesong hvor hun ble VM-dronning med gull på sprint, jaktstart, stafett, mixstafett og tok sølv på blandet stafett og bronse på fellesstarten. I kampen om den store pokalen var det Marte Olsbu som kom nærmest, men hun var 189 poeng bak Eckhoff.

– Jeg er ingen mimrer. Jeg ser meg ikke så veldig mye tilbake. Det har skjedd - er historie - og det var fantastisk og veldig gøy, men jeg vil bare fortsette å skape noen gode øyeblikk og skikkelig gode skirenn, sier Eckhoff før den norske sesongåpningen på Sjusjøen neste helg.

Ikke alt har gått på skinner etter supersesongen. 31-åringen innrømmer at hun var sliten i mai og juni, at det var tungt å komme i gang igjen.

– Bortsett fra det har jeg tatt steg og utviklet meg. Treffprosenten er der den skal være i forhold til fjoråret. Når november kommer er du alltid usikker på form, kropp og det mentale, men samtidig gleder jeg meg til å komme i gang med konkurransene.

Etter supersesongen er Eckhoff nå på «skuddhold» av tidenes mestvinnende norske kvinnelige skiskytter. Tora Berger står med 28 seirer i VM, OL og verdenscup. Eckhoff er bare to bak, på en 7. plass på en adelskalender som toppes av Magdalena Forsberg (42 seirer) og hvor Berger har 5. plassen.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg har et lite mål om å slå Tora og bli beste norske skiskytter gjennom tidende - men der er jeg ikke enda.

Hvem skulle tro det da Eckhoff debuterte i verdenscupen med en 49. plass på favorittøvelsen sprint i Kollen 17. mars i 2011.

– Det hadde jeg aldri trodd, men nå er jeg fryktelig nær, sier Tiril Eckhoff.