Aldri før hadde det svenske herrelandslaget i håndball vunnet med så stor margin. 35 mål skilte Sverige og Uruguay mandag kveld i Göteborg.

Aftonbladet skriver at «söta bror» i 2005 vant med 33 mål mot Australia, men 18 år senere har altså norske Glenn Solberg sørget for at den rekorden er slått.

– Det var en fantastisk fin håndballkamp. Vi holder fokus i 60 minutter, og det kan være vanskelig i denne typen kamper. Det var en perfekt kveld for oss, sa den norske treneren til svenske Viaplay etter kampen.

– Det er kult, det er gøy at vi tok en rekord, sa han og smilte fra øre til øre.

– I dag får vi se veldig mange spillere som kommer inn og gjør det veldig bra. Det blir vanskelig å ta ut et lag framover, men det er bare bra.

Lagets 22 år gamle komet, Eric Johansson, ble et særlig hett tema i det svenske studioet etterpå.

– Han kommer til å bli én av de aller beste i verden. Det er det ingen tvil om. 19 målpoeng er fantastisk. Men vi skal gi han litt tid, gutten er født i 2000, sa Solberg.

Alt var fryd og gammen for Sveriges supportere i egen storstue på vestkysten, der nærmere 12 000 bevitnet håndballhistorie. Likevel mener den svenske stjernen Jim Gottfridsson at det er en nivåforskjell som er for stor på lagene i VM:

– Det blir for mange «blåbärsmatcher», sier han til Aftonbladet på spørsmål om 32 nasjoner er for mange i et VM.

En ledelse på 25–8 til pause var den gledelige realiteten for hjemmepublikumet i Scandinavium, Göteborg. Og da var kampen i praksis punktert.

På den ene omgangen hadde svenskenes Hampus Wanne gjort ti scoringer.

Den svenske avisen Expressen oppsummerte det greit:

– Ja, det er vel ikke så mye å si om det her. Uruguay er for dårlige, helt enkelt. Kult om man liker mange mål, dette, men noen stor håndballkamp er det jo ikke, skrev avisen i livedekningen sin.

Her kan du se høydepunktene og selv bedømme om det var en «stor håndballkamp»:

I den andre omgangen fortsatte svenskene storspillet. I forrige kamp hadde de sluppet Kapp Verde inn i kampen igjen etter pausen. Det var et tydelig mål at det ikke skulle skje denne gangen.

For Glenn Solbergs menn var ikke langt unna å doble beholdningen fra førsteomgangen. Det endte til slutt med 47–12-seier.

  • Norge spiller sin tredje kamp tirsdag kveld mot Nederland 20.30 på TV 3. Håndballherrene vant 32–21 mot Argentina på søndag etter å ha slått Nord-Makedonia 39–27 i den første kampen forrige fredag.