Henrik Christiansen måtte være blant de åtte beste totalt etter de seks forsøksheatene for å ta seg til finalen på 1500 meter fri. Da måtte han svømme ned mot sin norske rekord på 14.53,77, satt i Stockholm i mars.

Den norske unggutten klarte ikke norsk rekord. Han svømte inn på tiden 14.55,40. Med det ble han nummer seks i sitt heat.

— Skjelver av glede

Kun to svømmere kunne ha bedre tid enn Christiansen i det siste heatet, dersom det skulle bli finale på nordmannen. Det var kun to som klarte bedre tid, og dermed endte Christiansen som nummer åtte på 1500 meter fri. Han hadde seks tideler ned til niendemann.

Henrik Christiansen under 1500 meter fri kvalifisering fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg skjelver av glede, sa Christiansen da finaleplassen ble klar. Han fikk gåsehud på armene og visste knapt hvor han skulle gjøre av seg.Best i kvalifiseringen ble italieneren Gregorio Paltrinieri med 14.44,51. Finalen svømmes natt til søndag.

— Nå er OL reddet

Christiansen fikk en skuffende start i sin OL-debut. Han var langt fra finaleplass på 400 meter fri, og han lyktes heller ikke på 200 meter fri.

– Nå er OL reddet med tanke på det som skjedde på 200 og 400 meter. Jeg svømte et nesten perfekt løp, sier Henrik Christiansen.