FIFA la frem milliardunderskudd: Neste år kan det bli enda verre

Det internasjonale fotballforbundet skylder blant annet på dyre og dårlige investeringer.

FIFA-president Gianni Infantino (t.v) under den 41. ordinære FIFA-kongressen. Hans organisasjon la frem svake økonomiske resultater for 2016. FIFA-president Gianni Infantino (t.v) under den 41. ordinære FIFA-kongressen. Hans organisasjon la frem svake økonomiske resultater for 2016. Foto: Markku Ulander / TT / NTB Scanpix

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) går i underskudd for andre året på rad. For 2016 gikk forbundet 369 millioner dollar (2,6 milliarder kroner) i minus.

FIFA har problemer med å tjene penger når det ikke er VM-sluttspill.

Fredag presenterte forbundet et underskudd på 369 millioner dollar (2,6 milliarder kroner).

Forbundet forklarer underskuddet med utgifter knyttet til etterforskningen av korrupsjon i FIFA, men også en rekke dyre og dårlige investeringen og nye regnskapsregler har ført til et dårlig resultat.

Underskuddet dekkes av FIFAs store pengetank, som stadig er god for over én milliard dollar.

I 2017 forventes det at forbundet vil gå enda mer i underskudd. FIFA er forventet å gå 489 millioner dollar (4,2 milliarder kroner) i minus.

Underskuddstendensene er ventet å snu i 2018, da FIFA vil tjene på billettinntektene under fotball-VM i Russland.

Ifølge FIFA vil de tjene så mye neste år at det i løpet av en fireårsperiode vil gå med overskudd. Derfor er det ingen grunn til bekymring, lyder det fra FIFA.

Av 2016-regnskapet fremgår det også at FIFA-president Gianni Infantino fikk litt over tolv millioner dollar i årslønn. Det er mindre enn halvparten av det hans forgjenger, Sepp Blatter, fikk som president.

(©NTB)