Etter seks måneders trening, åpner endelig banesesongen for Ingbrigtsen-brødrene

Torsdag 3. mai avslutter løperbrødrene Ingebrigtsen en ekstremt lang treningsperiode og sesongdebuterer i Palo Alto, California.

Bare ti dager til sesongstart på bane for Henrik, til venstre, Jakob og Filip Ingebrigtsen, i Palo Alto. Akkurat nå er de på høydetrening i Flaggstaff. Bildet er fra samme sted i november. Bare ti dager til sesongstart på bane for Henrik, til venstre, Jakob og Filip Ingebrigtsen, i Palo Alto. Akkurat nå er de på høydetrening i Flaggstaff. Bildet er fra samme sted i november. Foto: Privat

Bronsevinneren fra VM i London på 1500, Filip Ingebrigtsen, har trent i ett bankende uten en eneste konkurranse fra midten av september i fjor, over sju måneder.

Henrik Ingebrigtsen har ett terrengløp i perioden fra 1. juni til dags dato, comeback etter skade under EM i Slovakia 10. desember.

Yngstemann, Jakob Ingebrigtsen, har vært litt aktiv. 17-åringen tok med seg en ny EM-tittel i klassen U 20 under EM i terrengløp, og gjorde unna fire løp innendørs i februar.

Fotballspillere i Norge snakker om sin lange oppkjøringsperiode, det kan ikke sammenlignes med brødrene Ingebrigtsen, men nå er det bare 12 dager til de får sjansen til å vise seg frem.

Løper 1500 og 5000 m

Jakob løper 1500 meter, mens Filip og Henrik løper 5000 meter i det tradisjonsrike stevnet ikke så langt fra San Francisco.

Første del av sesongen er klar, forteller trener Gjert Ingebrigtsen, til Aftenbladet.

  • 3. mai: Payton Jordan Invitational, Palo Alto, California.
  • 26. mai: Diamond League Prefontain Classics, Eugene, Oregon.
  • 7. juni: Diamond League Bislett Games, Oslo.
  • 10. juni: Diamond League, Stockholm.

– Deretter må vi vurdere hva som passer best, og hvor vi får plass, sier treneren som vet at Filip uansett blir invitert til hver eneste konkurranse.

Diamond League i Paris (30/6), Lausanne (5/7), Monaco (20/7) og London (21-22/7) er mulige alternativer.

Høydetrening

Løperbrødrene er nå godt i gang med høydetrening i Flaggstaff, Arizona i USA, der var de også i november. I tillegg har de Henrik og Filip gjennomført ett høydeopphold i Sør-Afrika i januar.

– Alt har gått fint så langt. Alle tre følger opplegget som vi la allerede i fjor høst, men det er alltid spennende hva som skjer når du går i gang med en ny sesong.

– Det gjelder særlig for Henrik etter skaden og operasjonen i juni i fjor, han må ikke bli for ivrig, sier Ingebrigtsen senior.

Ingrid kan bli den fjerde Ingebrigtsen på løpertoppen. 11-åringen som snart blir 12, krever full oppbakking av trenerpappa Gjert mens guttene er i USA. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han reiser sannsynligvis til USA og følger guttene under løpet i Palo Alto 3. mai, men returnerer kjapt. Det er intet hinder for at han har daglig kontakt og oppfølging av treningsarbeidet i USA.

Lillesøster krever oppfølging

Tro ikke at treneren har fri på hjemmebane av den grunn. Lillesøster Ingrid (11) krever hundre prosent oppfølging.

Klar tale:

"Pappa, du slurvet da de var i USA i fjor, det finner jeg meg ikke i. Du får versågod gjøre jobben skikkelig."

– Jeg får smake min egen medisin, har prentet inn at de må gjøre ting skikkelig når de satser. Nå må jeg i Sandneshallen, på stadion og til Gisketjern hver eneste dag, smiler trenerpappaen.