Norsk 20-åring fikk proffkontrakt med NHL-klubb

Ishockeytalentet Mathias Emilio Pettersen har signert en treårig kontrakt med NHL-klubben Calgary Flames.

Mathias Emilio Pettersen i aksjon under en veldedighetskamp i Stavanger i 2015. Mathias Emilio Pettersen i aksjon under en veldedighetskamp i Stavanger i 2015. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Det bekrefter den canadiske klubben på sine nettsider. VG omtalte saken først.

Calgary Flames har eid rettighetene til 20 år gamle Pettersen siden klubben draftet ham tilbake i 2018. Nå har Flames-ledelsen altså bestemt seg for å signere den meget lovende Manglerud-gutten.

Dermed kan Pettersen bli å se i NHL allerede neste sesong. Han kan samtidig også bli henvist til spill i AHL, nivået under den gjeve toppligaen. At Flames mener alvor med nordmannen er samtidig hevet over enhver tvil.

Pettersen kan bli den niende nordmannen som får kamper i NHL. 20-åringen har i flere år vært spådd en lysende karriere.

  Landslagssjef Petter Thoresen lanserte i fjor Manglerud-gutten som et aktuelt navn i den norske troppen til VM-sluttspillet i Slovenia. Et brudd i håndleddet bidro imidlertid til at det ikke ble noen realitet.

  I øyeblikket er Mats Zuccarello ensom norsk svale i NHL. Han spiller for Minnesota Wild.

  Andreas Martinsen spilte også i den nordamerikanske ligaen inntil på nyåret, men byttet da ut Chicago Blackhawks med sveitsiske EV Zug.

  Mathias Emilio Pettersen har bodd i USA de siste sju årene. Allerede som 13-åring reiste han fra Norge for å spille ishockey i Nord-Amerika.

  NHL er i likhet med all annen idrett satt på vent som følge av viruskrisen. Det er ikke kjent når kampaktiviteten kan startes opp.

  (©NTB)