TIK dropper kvalikspill - rykker ned

Trondheim Ishockeyklubb innfrir ikke de økonomiske kravene for å spille kvalifiseringskamper til Get-ligaen neste sesong. Klubben rykker derfor ned i 1.divisjon.

Saken oppdateres.

Norges Ishockeyforbund krever at klubber som skal ut i kvalifiseringskamper kan garantere for spill i Get-ligaen neste sesong.

Etter hyppig møtevirksomhet gjennom hele helgen konkluderte til slutt TIK-ledelsen med at å gi en slik garanti ville være å føre forbundet og de andre ishockeyklubbene bak lyset.

LES OGSÅ: Slo Furuset borte

- Vi vil ikke late som vi kan reise midler for en ny sesong i eliteserien, når realiteten er at det høyst sannsynlig ikke vil gå, sier styremedlem Trond Imset.

Avskjedskamp

Beslutningen medfører at TIK rykker direkte ned i 1.divisjon. Utsiktene for at noen sier seg villige til å ta over driften av den gjeldstyngede klubben på det kommende årsmøtet, blir dermed enda dystrere.

LES OGSÅ: Styret gir opp

- Det ser ikke lyst ut. Jeg har ikke veldig stor tro på at noen vil ta over. Men man vet aldri, sier Imset om saken som får en endelig avklaring på det ekstraordinære årsmøtet mandag 3.mars.

Hjemmekampen mot Stjernen førstkommende torsdag blir etter alt å dømme TIK-fansens siste mulighet til å hylle sine helter.

- Jeg håper på full brakke på den siste kampen. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid, sier Imset.

Nytt lag på gang

TIK-spillerne er informert om at det jobbes i kulissene med å danne en ny trondheimsklubb.

- Jeg har fortalt spillerne at en ny klubb kan bli dannet dersom TIK legges ned. Men foreløpig er det mye usikkerhet knyttet til hva som egentlig vil skje, sier Imset.

Laget som blir nummer tre i ishockeyens 1. divisjon kan overta TIKs plass i kvalifiseringen om eliteseriespill. Men president Ole-Jacob Libæk i Norges Ishockeyforbund påpeker at det ikke er en selvfølge.

- Forbundet vil i løpet av de nærmeste dagene se hvilke klubber som tilfredsstiller kravene til å spille i Get-ligaen. Det er ikke bare det sportslige som er avgjørende, vel så viktig er klubbens økonomi og om mannskapet er interessert i å spille i eliteserien, sier Libæk.

Foran siste serierunde i 1.divisjon leder Lørenskog med 54 poeng. Toer Kongsvinger har 46 poeng, mens treer Grüner står med 45 poeng med trygg avstand ned til fjerdeplassen.

 
 
 
På forsiden nå