- Burde lagt ned TIK i 2006

- Den største tabben vi har gjort var å ikke legge ned klubben da vi mistet elitelisensen for to år siden, sier TIKs styre-formann Geir Hatling.

Saken oppdateres.

– Det er ikke mye jeg angrer på i livet, men dette vervet kunne jeg vært foruten slik situasjonen ble, sier styreleder Geir Hatling.

Reddet av gjeldssanering

I dag spilles Trondheim ishockeyklubbs siste seriekamp mot Stjernen i Leangen ishall. Styrelederen mener de siste to sesongene har vært bortkastet.

– Jeg vil si at den største tabben vi har gjort var å ikke legge ned klubben da vi mistet elitelisensen i 2006, sier han.

Lisensen ble reddet i siste liten, etter at klubben gjennomførte en gjeldssanering på én million kroner.

Ifølge Hatling ba han som styreleder den forrige klubbadministrasjonen om en oversikt over klubbens gjeld.

– Vi ble presentert en gjeld på cirka to millioner kroner, sier han, og hevder videre at summen var langt unna sannheten.

- Store lån misligholdt

Med ytterligere lån fra private, moms, arbeidsgiveravgift, og ikke minst lån knyttet opp til TIK-brakka, var gjelden sommeren 2006 på minst 5,8 millioner kroner.

I tillegg har det siden den gang jevnlig dukket opp uforutsette utgifter på rundt 500¿000 kroner. Dermed påstår advokaten at hans styre overtok en klubb med et etterslep på hele 6,3 millioner kroner.

Én av millionene forsvant i gjeldssaneringen, mens klubben tok opp et langsiktig lån på én million for å betale ned kortsiktig gjeld

I dag er den totale gjelden, ifølge Hatling, på fire millioner, og nedleggelse er ikke til å unngå.

Den største gjeldsposten da Hatling overtok var to lån på totalt 2,25 millioner kroner tatt opp via klubbhuset, TIK-huset AS, et selskap eid av klubben.

– Det lånet hadde ikke blitt nedbetalt på minst ett år, hevder Hatling.

Negative ting

Høsten 2006 kjøpte en gruppe investorer TIK-huset for 1,25 millioner kroner. Samtidig overtok investorgruppen alle gjeldsforpliktelsene gjennom huset.

Dermed var den totale kjøpssummen på 3,5 millioner kroner, i et oppkjøp som kan betegnes som en gavepakke til TIK.

Foruten disse midlene var det lite penger som kom inn til klubbkassen. Spesielt på sponsorsiden lå det brakk, og TIKs markedssjef Børge Ervik maktet ikke å få inn ferske midler til driften.

– Det har vært veldig vanskelig å få inn sponsormidler i hele perioden, fordi klubbnavnet er beheftet med mange negative ting.

– Hva tenker du på da?

– Avtaler som ikke er fulgt opp. Utenomsportslig bråk. Slike ting, sier Hatling. –¿Jeg satte ikke min lit til sponsormidler slik markedet var. Det var det ingen i styret som gjorde, fortsetter han.

Snille onkler og nye lån

Dermed måtte klubben ut på tiggertokt igjen. 1,5 millioner nye kroner rullet i januar 2007 inn i klubbkassen etter at «snille onkler» bladde opp.

– Det var i et rent bidrag, sier Hatling, som påstår at TIK ikke har noen som helst forpliktelser i forhold til de pengene.

Januarbidraget gjorde at klubben i løpet av et drøyt halvår i en eller annen form hadde fått inn hele seks millioner kroner i ekstraordinære gavepakker. Enten som rene penger, eller som gjeldssanering.

I oktober 2007 var klubben på ny på konkursens rand. Denne gang kom det inn to millioner kroner. Med hilsen Harald Setsaas.

– Det var i form av et lån, og det er de pengene TIK skylder Setsaas, sier Hatling.

Vil fjerne TIK-navnet

Men nå er det altså slutt. Klubben har, ifølge Hatling, en total gjeld på hele fire millioner kroner. Det er bare drøyt to millioner lavere enn for halvannet år siden, til tross for de enorme pengegavene klubben har fått. Styret foreslår at klubben legger ned driften for godt.

– Vi har undervurdert den negative sfæren rundt klubben. Det har vært en mye større jobb å rydde opp enn det man har trodd. Navnet er så belastet at det er best for trøndersk hockey at TIK legges ned, og at man starter på nytt. At man trekker pusten, og slipper å dras ned av historikken.

– Er det noe dere i styret kunne gjort annerledes?

– Jeg skal ikke si at alt vi har gjort har vært riktig, men jeg kan ikke peke på noe og si at «dét har vi gjort galt». Vi burde lagt ned klubben i 2006.

 
        
            (Foto: JENS PETTER SØRAA)

  Foto: JENS PETTER SØRAA

På forsiden nå