– Jeg kommer for å underholde

Hockeyelskere i Trondheim kan glede seg, for nå har Rosenborg Hockey sikret seg tjenestene til den gamle TIK-helten Ilja Dubkov.

Saken oppdateres.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Trondheim, sier Ilja Dubkov til Adresseavisen.

Dubkov spilte for Trondheim ishockeyklubb fra 2003-2006, og produserte poeng på bestilling for det nå nedlagte laget. Og etter at Rosenborg Hockey har jobbet for å få ham tilbake til Trondheim siden i vinter, er avtalen endelig på plass. Dubkov har skrevet under en kontrakt som binder ham til Rosenborg de neste to sesongene pluss opsjon på forlengning.

Blant historiens beste

I mars 2008 laget Adresseavisen en liste over de ti beste spillerne i TIK noensinne. Dubkov havnet på 7. plass med beskrivelsen:

«Russisk bjørn. Kunne skape mål på egen hånd.»

Og nå har bjørnen følgende melding til den trønderske hockeyfansen:

– Jeg håper å se dere på tribunen, for vi skal gjøre vårt beste for å underholde dere.

Dubkov forteller at han er i god fysisk form, men gleder seg til å komme på is for å finne hockeyformen. Og det er en offensiv russer som kommer tilbake til gamle trakter.

– Jeg forventer at jeg kan være med og hjelpe laget til å rykke opp, sier han.

Den gamle poengkongen tar med seg kona og barna på ti og fjorten år.

– Hele familien gleder seg til å komme tilbake. Vi kommer for å slå oss til ro i Trondheim, sier han.

Går for sluttspill

Trener Wayde Bucsis er strålende fornøyd med å få 37-åringen tilbake til Trondheim.

– Det betyr at vi umiddelbart blir bedre. Jeg har aldri sett ham spille selv, men etter det jeg har hørt er det en ledertype, og en spiller som har bevist at han duger. Når man kan få en sånn spiller vil laget bli så mye bedre, sier treneren, og legger uoppfordret til:

– Nå blir vi å regne med i kampen om førsteplassen.

Bucsis håper Dubkov vil gå foran som et godt eksempel for de mange unge spillerne i stallen, samtidig som han selvsagt håper på poengrush fra den tidligere Frederikshavn-spilleren.

– Han virker som han alltid dukker opp og scorer i alle kampene.

Ingen flere lønnede

Til tross for Rosenborgs skrantende økonomi har de bestemt seg for å ta seg råd til å lønne den gamle helten. Dubkov, som i hovedsak skal tjene til livets opphold utenom hockeyen, kommer til å motta i overkant av 100000 kroner i året fra klubben. Han vil dermed være den eneste lønnede spilleren i den økonomisk kriserammede klubben.

– Vi har sponsoravtaler på plass som gjør at vi har råd til å lønne denne ene klassespilleren. Det har vært en veldig god og fin dialog med spillergruppen, og de ser på dette som en ekstra gulrot, sier styreleder Jørund Gullikstad.

Han håper at Dubkov alene kan trekke ekstra tilskuere til Leangen ishall kommende sesong.

– Han er en internasjonal spiller som publikum og andre interesserte husker, sier han.

Og nærmest utelukker at det kan komme inn enda flere lønnede spillere.

– Det ser ikke ut som det blir muligheter for det, nei. Det er litt tynt på keepersiden fortsatt, og vi har sondert terrenget lite grann. Men om det kommer noen må det ligge studier eller jobb i bånn, sier styrelederen.

 
På forsiden nå