- Jeg fikk nok!

Rosenborg slo Manglerud Star på straffer, men Wayde Bucsis ga spillerne det glatte lag. Det hadde han all verdens grunn til.

Saken oppdateres.

Rosenborg vant 4-3 etter det som må kunne karakteriseres som et realt hockey-drama. Men mer om straffekonkurransen senere. For trener Wayde Bucsis så jumboplasserte Manglerud Star overkjøre Rosenborg. Etter en halvtime var han forbannet, og tok time-out.

- Jeg fikk nok! Jeg kunne ikke stå og se på at Manglerud Star fortsatte å kjøre over oss, sa en mektig irritert Bucsis til Adresseavisen rett etter kampslutt.

- Kort og godt for svakt

Bakgrunnen for ergrelsen kan oppsummeres slik:

Rosenborg var upresise i pasningsspillet, lite bevegelige defensivt og ukloke i og med at de pådro seg en rekke utvisninger i første omgang. Hjemmelaget tapte skuddstatistikken i første periode 5-11. Bortedominansen tiltok i andre omgang. Etter 40 spilte minutter sto det 10-30 i skuddstatistikken. Da hadde altså treneren gikk krystallklar beskjed om hva han mente.

- Vi må heve oss. Dette var kort og godt for svakt, medga Bucsis.

Gjorde det vanskelig

Første periode var helt enkelt fryktelig av hjemmelaget. Begge lag mistet pucken høyt i banen og ga motstanderen kontringsmuligheter. Forskjellen var at bortelaget omgjorde de til sjanser, og mål da Manglerud Stars Dan Fredrik Nygård fant nettmaskene etter drøye fem minutter. Umiddelbart etterpå ble Rosenborgs Niklas Arell utvist etter et slagsmål med Kyle Sibley. Idet begge lag ble fulltallige, pådro Rosenborgs David Brodawski seg en utvisning. Rett ble Rosenborg redusert til tre utespillere da også Ryan Fairbarn ble utvist. Med to minutter igjen av første omgang led Ilya Dubkov samme skjebne. Dermed ga hjemmelaget seg selv en vanskelig første periode, selv om det ikke var få publikummere som mente utvisningene av både Brodawski og Fairbarn var feilaktige.

«Hawaii-hockey»

Rosenborg startet andre periode friskere offensivt, og hadde tre muligheter til å utligne i åpningsminuttene. Det så imidlertid ut til å gå på bekostningen av forsvarsspillet. Perioden bar preg av «Hawaii-hockey». Manglerud Star fikk ved flere anledninger store rom å boltre seg på i hjemmelagets sone.

Det var på dette tidspunktet Wayde Bucsis valgte å ta time-out.

Det hjalp imidlertid lite. Bortelaget presset på i samme stil, og etter spillet å dømme var det ikke fortjent at Niklas Arell utlignet to minutter før andre pause.

Dommerflause

Samme Arell ble utvist rett etterpå, etter at dommeren hevdet at det var han som rettet flere slag mot bakhodet til en motspiller. Motspilleren ble liggende nede, men dommeren tok ikke affære før han hadde konsultert med sine assistenter. Problemet med avgjørelsen var imidlertid at Arell ikke var på isen da slagene fant sted. Etter massive protester fra publikum utviste dommeren i stedet Sander Walde. Det gjorde ikke saken bedre, eller protestene mindre, ettersom heller ikke han var på isen da det skjedde. Simen Hoel Johannessen, som var den som faktisk slo, slapp unna uten utvisning.

Etter sytten og et halvt minutt av andre periode gikk Manglerud Star igjen opp i ledelsen, denne gang ved spiller nummer Mats Knutsen.

Eksploderte i tredje periode

Rosenborg hevet seg i tredje periode og utlignet ved Rayn Fairbarn åtte minutter ut i omgangen.

Plutselig så Rosenborg ut til å ha et gir til å gå på. Kampen tok fyr i siste halvdel av siste periode. Spillet bar preg av kompromissløse taklinger, høyt tempo og mange avslutninger. Underholdningsverdien var høyere enn den har vært på noe tidligere tidspunkt i Leangen ishall så langt denne sesongen. Rosenborg vant skuddstatistikken 9-7 i tredje periode, men ble knust med 23-41 totalt i ordinær tid. Stillingen 2-2 holdt seg ut ordinær tid. Dermed gikk kampen til sudden death.

Stokvik ble helten

Rosenborg hadde flere store sjanser, men ingen av lagene klarte å avgjøre. Dermed måtte det straffer til for å kåre en vinner. Det hele ble avgjort da Manglerud Star bommet på sin fjerde straffe, og Inge Stokvik scoret på sin andre.

- Vi skal ikke grave oss ned, men vi kan langt bedre. Derfor var det herlig å sette straffen, særlig etter å ha bommet på min første, sa Stokvik som også tok straffe nummer to.

Til tross for en svak kamp i kveld, har Rosenborg fått en kanonstart hjemme i Eliteserien. Både Frisk Asker og Storhamar har blitt sendt hjem med null poeng. Manglerud Star forlot Leangen ishall med ett. Rosenborg tok med seg to poeng på en dårlig dag, og står dermed med solide åtte poeng på tre hjemmekamper.

 
 
På forsiden nå