Kalla gjør Tour-comeback

Charlotte Kalla gjør comeback i Tour de Ski. Marit Bjørgen blir hjemme, mens Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby er usikre.

Saken oppdateres.

Tre år etter at hun fikk sitt gjennombrudd med Tour de Ski-seier, er Charlotte Kalla klar for å vinne kraftprøven nok en gang.

–I år skal jeg delta. Jeg synes det er en utrolig artig konkurranseform, sier den svenske skiyndlingen til Adresseavisen.

Hun ble superstjerne etter at hun overraskende vant touren i 2008. Året etter ble hun syk og i fjor valgte hun i likhet med Marit Bjørgen å droppe Tour de Ski, for å forberede seg maksimalt til OL.

Vurderte frem og tilbake

– Det var litt frem og tilbake om jeg skulle gå i år. Men jeg synes opplegget frem mot VM er bedre enn det var mot OL i fjor. Vi slipper tidsforskjellen og mesterskapet går senere på året.

Kalla innrømmer at det var tungt å ikke kunne delta for to år siden. Men ettersom hun var syk, skjønte hun at det hadde vært fånyttes å stille til start. I fjor var hun sammen med lagkameratene i Pontresina ved St. Moritz i Sveits, mens konkurrentene kjempet i Tour de Ski.

–Vi så bare noen av etappene på TV. Jeg angrer ikke på valget i fjor, sier Kalla, som senere på sesongen gikk til topps på ti-kilometeren i OL.

Bjørgen dropper Touren

Landslagstrener Egil Kristiansen opplyser at Marit Bjørgen har tatt en endelig beslutning om å droppe Tour de Ski også i år.

Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby er usikre og sportssjef Åge Skinstad regner sjansen som femti prosent stor for at klassiskspesialistene blir med i troppen. Bortsett fra de to og Marit Bjørgen kjemper alle de norske stjernene om en plass på laget.

–Vi har en kvote på ni menn og ni kvinner, men velger å stille med tolv løpere. I støtteapparatet vil vi ha tre-fire flere personer enn under et vanlig verdenscuprenn, sier Skinstad til Adresseavisen.

Den store reisebelastningen og det tøffe konkurranseprogrammet er årsaken til at landslagsledelsen ikke fyller opp kvoten og henter inn ekstra folk i støtteapparatet, slik at de løperne som deltar skal få maksimal oppbacking.

 
På forsiden nå