Vil ha overgangssum for langrennsløpere

Dersom Morten Eilifsen blir tatt ut på landslaget til våren, mener Team Trøndelag-sjef Guri Hetland at skiforbundet må betale overgangssum.

Saken oppdateres.

Etter strålende NM-resultater har Team Trøndelags to største sponsorer sagt ja til å fortsette samarbeidet. Likevel er styreleder Guri Hetland på jakt etter enda større økonomisk armslag. Hun ønsker seg ytterligere én stor sponsor, samtidig som hun mener skiforbundet bør gi laget bedre betingelser.

Fem Team Trøndelag-løpere er tatt ut til helgas verdenscup i Estland. I Otepää får ikke Team Trøndelag-sponsorene mulighet til å eksponere seg, ettersom løperne er skiforbundets eiendom i verdenscup.

Hetlands tre forslag

- Jeg skulle ha ønsket at det var annerledes. Derfor utfordrer vi skiforbundet til å finne løsninger som gjør at de lokale teamene får mer tilbake, sier Hetland (bildet).

Hun har flere forslag:

  • Kompensasjon til de lokale teamene når løpere blir tatt opp på landslag.
  • Mulighet for de lokale lagene til å eksponere sine sponsorer i verdenscup.
  • Sette en verdi på verdenscuppoeng, som gjør at det lokale laget nyter godt økonomisk når løperne tar poeng i verdenscupen.

- Skiforbundet må betale

- Vårt mål er å levere løpere til landslag, og nå har vi løpere i verdenscupen hele tiden. Vi har god dialog med skiforbundet og har et håp om å komme frem til en løsning. Men vi er ikke der foreløpig. I praksis er vi et slags rekrutteringslandslag som gjør rekrutteringsjobben. Det må skiforbundet betale for, mener Hetland.

Leder Hermod Bjørkestøl (bildet) i skiforbundets langrennskomité har liten tro på et overgangssystem som kan minne om det som finnes i fotball.

Skiforbundet har ikke råd

- Vi har rett og slett ikke råd til det. Om vi skulle ha gitt en kompensasjon, måtte vi i så fall ha sett på hele verdikjeden. Eksempelvis Morten Eilifsen har hatt en lang utvikling, og det er ikke bare i Team Trøndelag han har utviklet seg, påpeker Bjørkestøl.

Derfor har han også liten tro på Hetlands siste forslag, som vil medføre at teamene nyter godt av utøvernes poengfangst i verdenscupen. Mulighet for eksponering av lokale sponsorer under verdenscup er imidlertid mer aktuelt.

- På det spørsmålet har vi ennå ikke konkludert. Men det er svært mange hensyn å ta, sier Bjørkestøl.

 
 
På forsiden nå