Suksesstreneren forsvinner fra Team Trøndelag:

Monsen blir ny landslagssjef

Arild Monsen slutter som trener for Team Trøndelag og blir ny landslagstrener i langrenn for Canada.

Saken oppdateres.

Etter suksess med Team Trøndelag de to siste sesongene, har moldenseren i den siste tiden vært i dialog med Canada om å overta ansvaret for vertskapslandet foran neste vinter-OL. Monsen har undertegnet en to-årskontrakt med Canada.

- Det var et vanskelig valg. Det avgjørende ble til slutt at det her tross alt er snakk om et landslags og at det er vertsnasjonen for neste vinter-OL. I tillegg var det viktig at jeg neste år også får familien over til Canmore der jeg skal ha base, sier Arild Monsen som den siste måneden har vært i tett dialog med det kanadisk skiforbundet om betingelsene i en kontrakt.

Satser mot OL

- Canada har samlet alle løperne på landslaget i Canmore slik at det blir en svært tett oppfølging av løperne. I og med OL i Vancouver 2010 er det også stilt godt med ressurser til rådighet og målsetningen er allerede satt til minst en medalje i langrennsøvelsene, sier Arild Monsen som får flere sterke løpere laget.

- Chandra Crawford er allerede olympisk mester og vant to verdenscuprenn sist vinter. Sara Renner er også en toppløper. På herresiden Deon Kershaw spennende. Det samme er Alex Harvey som tok sølv i junior-VM i vinter og russeren Ivan Babikov som får canadisk statsborgerskap foran neste verdenscupsesong, sier Monsen.Et tap

For Team Trøndelag blir det et tap å miste Arild Monsen som trener. 45-åringen har hatt et sterkt bidrag til at flere av teamets løpere trolig rykker opp til skiforbundets landslag kommende sesong. I et forsøk på å beholde Monsen som trener fikk han også et nytt og forbedret kontraktsforslag, men altså ikke godt nok. Dermed må styreleder Guri Hetland ut på markedet for å skaffe ny trener.

- Arild har gjort en god jobb med teamet, men jeg tror også at vi kan finne frem til en god løsning som kan føre laget videre. Vårt mål ved opprettelsen av laget var å rekruttere både løpere og trenere til landslag. Når vi nå får flere løpere med i NSFs grupper samt eksporterer Arild Monsen til Canada, må vi vel kunne si at vi har oppfylt mye av intensjonen vi hadde med laget, sier Guri Hetland, som regner med at de vil finne frem til en løsning på trenerspørsmålet for Team Trøndelag i løpet av april måned.

På forsiden nå