Maiken (18) tok sensasjonell tredjeplass

18 år gamle Maiken Caspersen Falla slo til på direkten lørdag og sprintet til tredjeplass i sitt annet verdenscuprenn noensinne.

Saken oppdateres.

I tyske Düsseldorf var hun tatt ut som «lærling». Stortalentet svarte med å gi konkurrentene ei lekse. I karrierens annen verdenscupstart slo Lørenskog-jenta ut i full blomst.

– Maiken er frisk, uredd og kjapp som få andre. Hun bryr seg ikke hvem som står på start sammen med henne og ser seg verken til høyre eller venstre, sa sprinttrener Ulf Morten Aune til NTB.

Bare slovenske Petra Majdic og russiske Natalja Matvejeva var foran den norske jenta. Bare målfotoet skilte henne fra annenplassen.

– Da startskuddet gikk, var det egentlig bare å gi gass. Og etter målgang var det mange som skulle ha tak i meg. Blomsterseremoni, dopingkontroll... Det var mye jeg ikke har vært med på før, sa Falla til VG Nett.

18-åringen hevder hun før sesongen aldri hadde mål om å gå verdenscuprenn utenfor Norge.

– Hun er i gledesrus nå, men jeg vil tro hun blir matchet forsiktig på linje med alle våre andre unge talenter framover, fortalte Aune.

I sin verdenscupdebut for tre uker siden i Kuusamo, endte Falla på 22.-plass i sprintrennet. Søndag er hun selvskreven løper på det norske sprintlaget i stafett.

Celine Brun-Lie endte på 12.-plass. Ingen andre norske jenter gikk videre fra prologen.

 
På forsiden nå