Sponsorene krever Northug-svar

Skiforbundets sponsorer frykter at Petter Northugs private sponsorer setter dem selv i skyggen. Nå krever de skikkelig avklaring.

Saken oppdateres.

- Vi har bedt skistyret om å finne ut av det. Vi har ikke truet med verken det ene eller andre, men vi vil ha en avklaring, sier Jacob Lund til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Mye utenomrot med Northug

Han er sponsorsjef for skiforbundets hovedsponsor DnB Nor. NRK meldte i går kveld at Petter Northugs ferske avtale med Red Bull står i fare for å ryke, på grunn av at skiforbundets sponsorer skal ha uttrykt misnøye med at landets største langrennsstjerne blir assosiert med andre verdier enn det de selv står for.

Skiforbundets generalsekretær Bård A. Amundsen bekrefter til Adresseavisen at saken kommer på dagsorden allerede i morgen.

Redd for å bli satt i skyggen

Etter det Adresseavisen erfarer er det frykt for at Northugs private sponsorer skal stille skiforbundets sponsorer i skyggen som er årsaken til at striden nå har blusset opp igjen. Northug står i en særstilling når det gjelder å tiltrekke seg oppmerksomhet. Under langrennsåpningen på Beitostølen har hans private sponsorer fått stor publisitet. Blant annet risikerer Northug bot fra skiforbundet for å ha hatt feil sponsor på lua i forbindelse med et TV-intervju.

Drikkevareprodusenten Red Bull, den av de private sponsorene som bringer mest penger inn på Northugs konto, har allerede en avtale med Aksel Lund Svindal. Som Adresseavisen skrev fredag kan avtalen med Red Bull være starten på et samarbeid mellom de to superstjernene. Denne strategien fra Red Bull skal også være noe skiforbundets sponsorer er skeptiske til. Årsaken til at skiforbundet vil ta tak i saken allerede i morgen, er en diskusjon som ble satt i gang under en middag på Beitostølen fredag kveld.

Debatt under rakfisklag

På bordet hvor blant andre Jacob Lund, toppidrettssjef Jarle Aambø, skilandslagets pressesjef Rolf Nereng, visepresident Erik Røste i skiforbundet, skiforbundets generalsekretær Bård A. Amundsen og fotballforbundets generalsekretær Paul Glomsaker satt, ble Northugs private sponsoravtaler diskutert og de mektige idrettstoppene ble enige om at en avklaring måtte til.

- Red Bull-avtalen har jeg ingen kommentar til. Men jeg er spent på hvordan skiforbundet vil behandle denne saken, sier Jacob Lund.

Bård A. Amundsen sier at Red Bull-avtalen ennå ikke er godkjent.

- Slike avtaler må godkjennes for å beskytte våre egne sponsorer. Vi er ingen showstopper, men vil se avtalen først, sier han til Adresseavisen.

- Veldig ubeleilig

Etter et krisemøte mellom Petter Northug, John Northug og Nils Marius Otterstad, mannen som forhandlet frem avtalen, ble det klart at skistjernen fra Mosvik droppet et planlagt sponsoroppdrag etter løpet på Beitostølen i går. Nils Marius Otterstad, som også er sjef for det omstridte Team Xtra Personell og som har vært i stadig konflikt med ledelsen i skiforbundet, sier denne saken kommer veldig ubeleilig for Petter Northug.

- Petter skal konsentrere seg om det sportslige nå, sier Otterstad, som etter det Adresseavisen erfarer skal delta i morgendagens møte, sammen med representanter fra Red Bull, skiforbundet og forbundets sponsorer.

- Det er fordeler og ulemper med å være god. En slik sak er medaljens bakside for Petter Northug. Jeg ser ikke bort fra at dette er noe vi skal greie å løse, sier visepresident Erik Røste i skiforbundet til Adresseavisen.

Misnøye, blant annet med skiforbundets markedsarbeid, var blant årsakene til at Petter Northug vurdert å gi seg på landslaget i vår. Ifølge NRK var Northug fly forbannet og taus etter beskjeden om at det er rabalder rundt hans største private kontrakt. Adresseavisen lyktes ikke å komme i kontakt med Petter Northugs far og manager John Northug i går kveld.

 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

På forsiden nå