Nekter å kommentere kritikken

Taus Petter Northug ble hentet på Værnes av kjæresten.

Saken oppdateres.

En fullstendig taus Petter Northug møtte pressen da han landet på Værnes i formiddag. Selv om det stormer rundt ham, ser hovedpersonen ut til å ta det hele med stor ro.

I dag kom FIS-toppen Vegard Ulvang med knallhard kritikk både mot Northug og landslagsledelsen.

Knallhard Ulvang-kritikk

- Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette, sier Vegard Ulvang til Adresseavisen i dag.

Reaksjonene har vært sterke etter at Petter Northug lot russerne stå alene på seierspallen etter at han ble spurtslått på lørdagens tremil.

- Jeg refset Emil Hegle Svendsen for å være en dårlig taper. Det Petter gjør er like ille. Det er det verste en idrettsmann kan gjøre. Det er veldig viktig å gratulere vinneren, sier Ulvang.

Petter Northug brukte store deler av tiden til å prate i telefonen da han ventet på bagasjen i ankomsthallen på Værnes i formiddag. Han ønsket ikke å besvare adressa.nos spørsmål.

- Petter må svare for seg

Lagkamerat Eldar Rønning kom med samme fly som Petter Northug fra Oslo til Trondheim i dag.

- Hvis spørsmålene handler om Petter, gidder jeg ikke, sier han til adressa.no.

- Hvorfor ønsker du ikke å kommentere kritikken mot Northug?

- Jeg svarer for meg selv og så får Petter svare for seg, sier Rønning.

Vegard Ulvang er bare én av dem som er knallhard i kritikken av Northug og langrennsledelsen. Thomas Alsgaard uttalte til NRK i går at det ikke er noen som tør å irettesette Northug.

Hentet av kjæresten

Petter Northug gikk inn til andreplass på tremila i La Clusaz lørdag. I går sikret han tredjeplassen da han gikk sisteetappen på det norske stafettlaget.

Etter å ha hentet bagasjen, satte han seg i bilen som kjæresten Rachel Nordtømme kjørte.

Far og manager John Northug uttalte til Adresseavisen i dag han synes saken er utrivelig og at han ønsker å rydde opp.

- Vi må være åpne for å se hva som har skjedd. For slik som dette skal det ikke være. Jeg ser at Petter vil fremstå som en dårlig taper, sier John Northug.

 
 
På forsiden nå