- Var bare å dunke på

Petter Northug var så sterk at selv små rykk økte ledelsen med 6-7 sekunder oppover.

Saken oppdateres.

- Det kostet lite oppover. Og hver gang nedover var det nesten som sprint. Det var bare å dunke på. Jeg hørte folk ble stive oppover. Det ble ikke jeg, sier Northug til adressa.no i Davos

Det er den første gangen han virkelig har fått den gode følelsen i Davos, og på tremila i individuell start løsnet det skikkelig. Han knuste konkurrentene utover hver runde. 51 sekunders margin ned til Maurice Manificat på 2. plass var utklassing. Og der Manificat slet med krampe etter målgang hadde Northug et helt annet overskudd i mål.

Satset bevisst

- I disse tøffe sporene du må finne den rette speeden. I begynnelsen var jeg 10 sekunder bak på 1,5 km. Det var en som åpnet hardt. Nøkkelen her er å gå fort de siste femten kilometerne, sier Northug.

Northug hadde en bevisst taktikk da han gikk saktere oppover til løypas høyeste punkt hver gang.

- Jeg er ikke så god som Manificat oppover så jeg må ha speed nedover, sier Northug som sier han med 82 kilo må spille et smart spill for ikke å gå på en smell oppover. Derimot bruker han den tyngden og styrken nedover.

Men Northug prøvde også bevisst et rykk oppover på siste runden og fikk betalt enormt for fartsøkningen.

God bekreftelse

- Jeg hadde noen partier på siste runden da jeg hørte at jeg lå 41 sekunder foran. Da dro jeg på skikkelig og da økte jeg til 47 sekunder. Det var ikke noe langt parti. Det var en veldig god bekreftelse, sier Northug.

Northug har kjent på kroppen at han har vært sterk etter at han kom til høyden i starten av desember. Han fant fort go`følelsen da han kom til Pontresina på 1900 meters høyde.

- Jeg visste jeg hadde en god følelse siste dagene. Beina har vært bedre enn de har vært i Davos. Jeg kjente at kroppen var bra. Jeg kunne gå på billige gir og kontrollere, sier Northug.

Råere form

Northug dominerte også i Kuusamo for to uker siden, spesielt da han knuste konkurrentene på 10 kilometer skøyting. Men Northug er enda råere nå.

- Kjenner at formen er bedre nå enn i Kuusamo og at progresjonen fortsetter. Men jeg kjenner når jeg er på toppen formmessig. En tremil som den her i Davos skal være med å toppe det siste, sier Northug.

 
På forsiden nå