Ledertrøya kan bli et problem

Tor Arne Hetland leder verdenscupen. Det kan bli et problem for ham.

Saken oppdateres.

For det er OL som er målet, og for å vinne OL i sprint må han være selektiv og målrettet med det han foretar seg i verdenscupen. Planen er å bare gå noen få distanserenn, alt i sprint, og være maksimalt forberedt i Torino.

- Men hva hvis du kan vinne verdenscupen, Tor Arne? Hva hvis hensynet til å beholde den gule ledertrøya kolliderer med planene for å vinne OL i sprint?

- Det er viktig ikke å gape over for mye. OL er målet, men hvis du vinner verdenscupen sammenlagt er du en svært god skiløper, så....

- Du svarer ikke på spørsmålet, egentlig?

- Nei, men noen distanserenn må jeg gå for å få skikkelig trening. Jeg må sørge for å gå dem så fort at jeg beholder trøya. Det spørs nok om jeg ikke bør gå to renn til helgen. Det kan jeg gjøre uten at det går ut over sprintformen, for det er en god periode da til neste sprint, sier Hetland.

For sprinttrener Ulf Morten Aune blir utfordringen å tøyle Hetland når iveren etter verdenscuppoeng blir for stor. Hetland har vært i tilsvarende situasjon mange ganger før. Sjelden med godt resultat.

- Utfordringen med Tor Arne er å holde fokus på OL. Han har lyst til å vinne verdenscupen, og er i stand til å gjøre det. Han er bedre enn noen gang. Sterkere, kjappere og har større motor, men han driter på draget dersom han gaper over for mye. Det skal ikke bli veldig mye all round i år, men det blir litt, lover sprinttreneren.

Frode Estil, som selv ikke gjorde det all verden (14. plass, 54 sekunder bak), mener Hetland kan vinne verdenscupen sammenlagt:

- Og det er på tide at en nordmann gjør det. Jeg håper han fortsetter i samme stil. Han var veldig nær i fjor, men da var besteplasseringen i distanserenn en 20. plass, sa Estil, som selv følte han gikk stresset og dårlig og uten sprut.

- Men det er ikke særlig bekymringsfullt. Veerpalu var ett sekund foran meg, og når det kommer til OL er det nok han som er min hardeste konkurrent, sier Estil.

Hetland vant overraskende stort på Beitostølen. Andremann var også en sprintkollega (Svartedal, 17, 2 sekunder bak). På 5. kom en annen sprinter, Eldar Rønning (31,9 sekunder bak). Allrounder Ivan Batory, Slovakia var tredjemann nesten 25 sekunder bak vinneren. Hetland mente en del av årsaken lå i løypeprofilen. Forholdsvis flatt med lange stake-partier, men også hyppige temposkifter, noe sprinterne er spesielt godt trent for å takle.

 
        
            (Foto: Borgen, Ørn E. )

  Foto: Borgen, Ørn E.

På forsiden nå