Marit glemte festantrekket

VAL DI FIEMME: Marit Bjørgen måtte feire gull- medaljen i dongeri og ullgenser. Kjolen hadde hun lagt igjen hjemme på Rognes.

Saken oppdateres.

I går kveld kom hun til hotellet og møtte kong Harald i dongeri. Hun ønsket seg en skikkelig fest fikk en liten aperitiff på hotelltrappen. Det skulle vært kjole og champagne, men ble bare champagne.

- Jeg har ikke med kjole. Den ligger igjen hjemme, sa gulljenta.

Det er ikke alt som klaffer første gang man blir verdensmester. Da Bjørgen pakket kofferten og dro til Reit im Winkl før VM, hadde hun ikke veldig stor tro på at hun kunne kjempe om gull.

- Men da jeg vant såpass overbevisende i Reit im Winkl, kom trua på at jeg kunne kjempe om verdensmestertittelen her nede, sa Bjørgen.

Fest med gråt og jubel

Dagbladet hadde tapt et veddemål med henne og måtte møte opp med sprudlevann. Marit Bjørgen hadde begynt på feiringen av gullet. Hun jublet, gråt og snakket litt alvor etter den store triumfen.Etter blomsterseremoni og møte med foreldrene på stadion, bar det av gårde til internasjonal pressekonferanse og dopingkontroll.

- Det var sterkt da vi jeg møtte mamma. Vi gråt litt begge to, sa Marit.

Grundig feiring

Hun visste ikke helt hva som ville skje utover kvelden. Hun hadde lyst til å feire gullet med en skikkelig fest.- Jeg skal ikke gå mer, så det blir vel feiring utover natten. Hvis jeg ikke er helt utslitt når jeg kommer tilbake til hotellet, da, sa Bjørgen.

Da hun ankom hotellet var kongen og trener Svein Tore Samdal godt i gang med feiringen.

- I natt har vi lov til å ta oss en fest, sa Samdal.

Bjørgen hadde mange oppgaver. Hun var innom Dan Børge Akerø og Espen Graff i NRKs VM-studio. I tv-studio fikk Bjørgen opplest og vedtatt av bronsevinner Hilde Gjermundshaug Pedersen på 38 år at hun er fremtiden for norsk kvinnelangrenn. Mange venter at hun blir bedre enn Bente Skari.

Grønningen gråt

Bjørgen skulle treffe kongen for første gang. Han kom til middag på det norske løperhotellet.- Får se om det er noe liv i ham, fleipet 22-åringen fra Rognes.

Hun hadde mange invitasjoner. Harald Grønningen ønsket henne hjertelig velkommen til fest hos Trøndersk skilaug. Det var en fest etter Bjørgen hjerte.

- Jeg er jo trønder og vet hvordan man tar seg en skikkelig fest, smilte hun.

- Jeg er veldig imponert over Marit Bjørgen. At hun vant sprinten var større enn Thomas Alsgaards VM-gull her nede. Jeg stod på tribunen og hadde tårer i øynene da hun gikk over mål som verdensmester. Alle hadde vel årer i øynene. Dette er veldig stort og viktig for trøndersk skisport, sa Grønningen.
Marit Bjørgen åpnet champagne utenfor hotellet i går kveld før hun gikk inn og hilste på kongen. 

Marit Bjørgen åpnet champagne utenfor hotellet i går kveld før hun gikk inn og hilste på kongen. 

På forsiden nå