– En kjent teknikk, bare litt bedre. Det ser ut som det må finnes opp noe Klæbo 3.0 her, sier Klæbo etter løpet.

Han la seg bakpå tidlig i finalen, men rykket til i en sving like før en utforkjøring og fikk en stor luke. Mot slutten tok Aleksandr Terentev igjen Klæbo og rykket forbi med et kraftig rykk. Klæbo var uvanlig nok sjanseløs.

– Jeg så at han kom på siden, men hadde ikke noe å svare med.

Klæbo ble nummer to, mens Valnes ble nummer tre. Sistnevnte var også imponert av russeren.

– Det var ikke Klæbo-klyv, det var en ny variant.

– Jeg småglapp litt i bakken, men følte jeg fikk en god posisjon til å angripe og gå for å komme frem mot Johannes. Så kom det en kanonkule fra en annen planet, sier Valnes om vinneren.

Klæbo var generelt sett fornøyd med eget løp etter å ha slitt litt med en forkjølelse i oppkjøringen til sesongen.

– Han var kvikk. Jeg gjorde det kunne jeg, men jeg var ikke god nok. Da må man ta til takke med 2.-plass. Jeg er egentlig ikke så skuffet. Jeg er godt fornøyd med at jeg er der. Selv om jeg følte at jeg gjorde en del dumme feil generelt i dag, så klarte jeg i hvert fall å kare til meg en pallplass. Det skal jeg ta med meg. Det var ingen kjempedag, sa Klæbo i pressesonen.

– Hva vet du om Terentev, egentlig? spurte en reporter i pressesonen.

– Ingenting egentlig. Han gikk fort i U23-VM i fjor. Utover det vet jeg lite, sier Klæbo.

– Den måten han springer bakken på er imponerende. Her er det bare å komme seg hjem og få trent, så får vi se hvordan det blir på skøytesprint

Det er første gang Klæbo slås i en sprint siden Ruka i fjor, da Erik Valnes vant. Klæbo ble i 2018 slått av Bolsjunov i Ruka etter en stor brøler på oppløpet.

22 år gamle Terentev har gått i verdenscupen siden 2019. Hans beste resultater fra tidligere er to 8. plasser i sprint. I VM-sprinten sist år ble han nummer 14.

Den norske sprinttreneren Arild Monsen lot seg også imponere av russeren.

– Dette er det høyt nivå over. Jeg må si at jeg ble imponert. I dag tapte vi for en bedre motstander og en bedre skiløper. Det er det ingen tvil om. Han bar startnummer én med verdighet inn. Klæbo-klyvet har vi sett her i mange år, og i år så vi et Terentev-klyv, og det var ikke noe dårligere det, sier han til NTB.

– Har vi noen gang sett noe bedre?

– Nei. Valnes bra i fjor også, men det er begrenset hvor fort at du kan komme opp den bakken. Det var en imponerende oppvisning. Men dette kan fort snu. Dette var bare én konkurranse.

Håvard Solås Taugbøl gikk inn til femteplassen og Pål Golberg ble nummer åtte.

Aaron Aakre Rysstad tok seg til kvartfinale, mens Emil Iversen klarte ikke å ta seg videre fra prologen.

Lørdag venter 10/15 kilometer klassisk i Ruka, mens det søndag er jaktstart.