Falla og Østberg sikret dobbelt norsk da Weng røk ut i prologen

Full kontroll i finalefeltet.

Maiken Caspersen Falla vant sitt første verdenscuprenn for sesongen. Maiken Caspersen Falla vant sitt første verdenscuprenn for sesongen. Foto: NTB Scanpix

Da favoritten Heidi Weng ikke klarte å ta seg videre fra prologen, tok Maiken Caspersen Falla ansvar. 26-åringen var ikke noen mindre favoritt på forhånd, og innfridde.

Ingvild Flugstad Østberg og Falla tok tidlig kontroll i finalefeltet. På den andre runden rykket Falla i bakken, og fikk en stor luke til lagvenninnen. Dermed tok Norges fremste sprinter på kvinnesiden sin første seier for sesongen, og sin første i Davos.

– På den siste runden ga jeg alt. Jeg er så glad nå, endelig var det min tur. Det var en fantastisk følelse, sier Falla i seiersintervjuet.

Østberg spurtet inn til andreplass og sikret dobbelt norsk.

– Jeg har følt meg bra de siste dagene og følte jeg hadde mye å gå med. Jeg blir veldig stiv, og går en dårlig sistesving. Det er jeg litt flau over. Heldigvis var ikke de andre bedre, sier Falla til TV 2.

Weng røk tidlig

Heidi Weng stilte også til start i sprintrennet, men overrasket da hun røk ut allerede i prologen. Forrige helg vant hun sprinten på Lillehammer.

Heller ikke Silje Øyre Slind og Ragnhild Haga klarte å ta seg til kvartfinalene. Mari Eide røk ut i semifinalen.

Men så forsvarte altså Falla og Østberg Norges ære. Den svenske duoen Hanna Falk og Joanna Sundling tok tredje- og fjerdeplassen.

Østberg tok med andreplassen over sammenlagtledelsen i verdenscupen fra Heidi Weng.

– Jeg er vanvittig fornøyd med min første pallplass i sprint i år. Jeg vil kjempe om seier på både sprint og på distanse, sa Østberg til TV 2.

Vis fakta ↓
Sprint, kvinner: