Neste sesong gjelder et nytt poengsystem i verdenscupkonkurranser. Fremover skal de 50 beste få poeng, kontra 30 i årene før. Dermed er det ekstra viktig å delta om man skal ha håp om å vinne verdenscupen sammenlagt.

Det er Karlsson en av de største favorittene til å gjøre etter at hennes sterkeste rival Therese Johaug la opp etter sist sesong. Likevel vil ikke den svenske stjernen ofre alt for å vinne. I februar venter VM i slovenske Planica.

– Jeg har ærlig talt ikke helt kontroll på de nye reglene, for det er ikke mitt mål i vinter. Jeg kommer til å velge bort renn. Hadde verdenscupen vært viktig hadde jeg ikke valgt den bort, og jeg kommer til å se på verdenscupkonkurranser som et steg mot VM, sier Karlsson ifølge SVT.

– Neste år er det ikke mesterskap, og da får det bli fullt fokus på verdenscupen. Men i år er det VM som pirrer meg mest. Jeg liker å ha et slikt mål.

Karlsson, som i årets forsesong ikke er en del av landslagets treningshverdag, sier at hun ikke har bestemt seg for hvilke renn hun dropper ennå. Hun vil trolig gå Tour de Ski ved årsskiftet. (NTB)