– Jeg forsøkte å følge løpet, men klarte å sovne. Jeg så slutten i alle fall, sier Marcus Hellner til SVT, ifølge Expressen.

Martin Johnsrud Sundby (31) vant sesongens fjerde individuelle verdenscuprenn, men han ble lenge utfordret av franske Maurice Manificat (29).

Frem til 20-kilometersmerket var det nærmest dødt løp mellom de to duellantene, men etter det begynte franskmannen åpenbart å merke hardkjøret. Sundby holdt på sin side tempoet oppe og tok en ny overlegen seier. I mål var han 20,7 sekunder foran Manificat.

Svenske Marcus Hellner har slitt med sykdom foran langrennssesongen, og står derfor over Davos-helgen. Langrennsprofilen, som i mange år var Petter Northug argeste rival, prøvde riktignok å få med seg rennet via TV-skjermen hjemme i stua.

– Det var kjedelig en stund, men jeg var også sliten etter treningen i morges. Jeg har ikke vært så pigg denne uken, så det var kanskje også en av grunnene til at jeg sovnet, sier Hellner, som ble oppringt under SVTs direktesending fra Davos.

Svensken har riktignok få vanskeligheter med å rose verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby, som har vært fullstendig overlegen i starten av denne sesongen.

– Sundby imponerer. Han er i fin form og har fått en bra start. Men jeg tror det jevner seg ut utover sesongen, sier Hellner.

Petter Northug ble nummer seks på tremila i Davos. Foto: NTB scanpix

Petter Northug gjorde sitt for å underholde. Han var tilsynelatende ikke helt i slag og ble tatt igjen av Martin Johnsrud Sundby, som startet ett minutt bak ham, ganske tidlig i løpet. Men VM-kongen fra Falun holdt ryggen til 31-åringen, og mot slutten kviknet han skikkelig til.

Northug: - I rute til Tour de Ski

Northug rykket i fra Sundby og slo til med en liten spurt inn mot mål. Til slutt endte han på sjetteplass – 46 sekunder bak vinneren.

– Jeg lå langt bak og skjønte at jeg måtte pushe for å gå meg opp. Det hørtes ut på sekunderingene som om Martin allerede hadde det i lomma, sier Northug til NTB.

– Kunne du ha stukket tidligere?

– Nei, det var helt natta etter to runder.

– Hvordan føler du at du ligger an i løypa med tanke på Tour de Ski?

– Det føles bra. Jeg har hatt god progresjon og føler at jeg har en god kurve inn mot Touren.