OL ble en gedigen fiasko: Nå tror den svenske skistjernen han har funnet forklaringen

Calle Halfvarsson konkurrerer for første gang siden nedturen i Sør-Korea.

Calle Halfvarsson er tilbake i skisporet i Drammen etter et blytungt OL. Calle Halfvarsson er tilbake i skisporet i Drammen etter et blytungt OL. Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

28-åringen hadde et katastrofalt OL i Sør-Korea, der han brøt to løp og ikke var i nærheten å innfri i de andre øvelsene. Så dårlig gikk det at Halfvarsson ble undersøkt etter lekene. Der fant de ut at det ikke var noen medisinske feil med svensken.

I et intervju med Aftonbladet forteller nå Halfvarsson hva han mener er grunnen til at han sviktet i OL.

– Vi er helt sikre på at det ikke er noe medisinsk. Jeg tror jeg vet hva det handler om, sier han kryptisk til avisen.

Da han ble spurt om å utdype, svarte Halfvarsson følgende:

– Jeg tror at jeg har kjørt litt hardt i feil tilfeller. Så lenge det ikke er medisinsk, blir det spekulasjoner, men jeg har kommet frem til at jeg har brent meg for mye på trening og derfor ikke kommet i form. Jeg har kjent meg mer utladet enn pigg, sier han.

28-åringen sto over verdenscuprennet i Lahti i helgen. Onsdag er han tilbake i sporet når det er sprint i Drammen. Han står deretter over helgens femmil i Holmenkollen for å spare krefter til neste helgs verdenscupavslutning på hjemmebane i Falun.

– Jeg har ikke konkurrert siden OL, og det gikk jo ikke så bra. Nå vet jeg ikke helt hvordan formen er, men når jeg står på startstreken vil jeg være giret på å komme på pallen, sier Halfvarsson til Aftonbladet.