Skarstein reddet pallplass etter å ha kjørt feil til mål

Birgit Skarstein skapte fortsatt spenning i verdenscupen sammenlagt. Vilde Nilsen herjer og tok sin niende verdenscupseier for sesongen.

Birgit Skarstein fikk en spesiell avslutning på lørdagens løp. Birgit Skarstein fikk en spesiell avslutning på lørdagens løp. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

På grunn av utydelig merking av løypa inn mot mål i nattens øvelser i Japan, klarte ikke Skarstein å stake riktig vei i avslutningen. Det tapte hun tid på.

– Det ble dessverre oppdaget først under løpet at merking til målgang var utydelig, sier paralangrenn-leder Magnus Evenby i en pressemelding.

– Da endring ble gjort var Birgit allerede inne på stadion og tapte dessverre litt på dette. Med dagens løse og krevende forhold gikk Birgit et godt renn og ble belønnet med en strålende 3.-plass.

Skarstein klarte ikke matche den amerikanske duoen Oksana Masters og Kendall Gretsch.

– Jeg er veldig fornøyd med 3.-plass på «nattens» fem kilometer etter litt feilnavigering inn mot mål, sier Birgit Skarstein.

Nattens resultater gjør at Skarstein leder verdenscupen med kun ti poeng på Masters før søndagens løp.

Vilde Nilsen fortsetter å vinne i verdenscupen for stående. Vilde Nilsen fortsetter å vinne i verdenscupen for stående. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

I den stående klassen for kvinner viste Vilde Nilsen hvor ustoppelig hun er. Hun har allerede avgjort verdenscupen sammenlagt, men vant klart i verdenscupavslutningen i Sapporo.

– Jeg hadde ekstremt gode ski i dag, et av mine eldste par, som det er lenge siden jeg har gått på, sier Nilsen.

– Selv om jeg var «inn i boblen nervøs og sulten før start» gikk det jo veldig bra, fortsetter hun.

Nilsen avslutter også sesongen søndag.