Charlotte Kalla angret på skibyttet: – Jeg er ikke fornøyd med skiene

Sveriges skiyndling følte seg veldig trist etter OL-avslutningen.

Charlotte Kalla var tydelig misfornøyd etter tremila.  Charlotte Kalla var tydelig misfornøyd etter tremila. Foto: NTB scanpix

Det ble til slutt en parademarsj for Marit Bjørgen. Men før OL-tremila var Charlotte Kalla kanskje den aller største favoritten.

Det ble imidlertid en traust dag i skisporet for Kalla. I mål var hun to minutter og 57 sekunder bak Bjørgen – på en femteplass.

Etterpå klaget Sveriges skiyndling på utstyret.

– Jeg er ikke fornøyd med skiene i dag. Og de ble enda dårligere da jeg byttet. Jeg burde ikke ha byttet ski, sa Kalla til Expressen.

Var i medaljekampen

Kalla tok valget hun angret på etter 15 kilometer.

Svensken hadde for lengst måttet slippe Bjørgen på det tidspunktet. Hun lå imidlertid i gruppen som fulgte nærmest – som også besto av Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen og Teresa Stadlober.

Kalla hadde også dårlige ski før skibyttet. Etter skibyttet forsvant imidlertid medaljesjansene helt.

Charlotte Kalla prøvde å henge på Marit Bjørgen tidlig i OL-tremila. Til slutt var hun nesten tre minutter bak i mål. Foto: BILDBYRÅN

Fem kilometer senere hadde hun tapt 30 sekunder til Pärmäkoski. Etter ti kilometer lå hun 50 sekunder bak finnen. Og i mål var avstanden godt over ett minutt.

– Det føles frustrerende når jeg ikke får ut det som bor i meg. Jeg kan ikke gå når jeg ikke har feste. Jeg får ikke ut kapasiteten min da, sa Kalla.

Her gratulerer Charlotte Kalla Stina Nilsson med bronsemedaljen. Foto: BILDBYRÅN

Sist gang var hun i tårer

Kalla klarte å glede seg over Stina Nilssons bronse. «Det er fantastisk gøy», sa hun.

Selv måtte imidlertid Kalla konstatere at hun mislyktes med sitt forsøk på revansje. I Sotsji for fire år siden gikk nemlig tremilen enda verre.

Da stemte ingenting for svensken – som til slutt ble nummer 34. Etter det rennet var hun knust. Hun stakk til skogs og tørket tårer.

Selv om Kalla reiser hjem fra OL med ett gull og tre sølv, fikk hun heller ikke denne gangen en drømmeavslutning.

– Akkurat nå som jeg har gått i mål føles det veldig trist, men det kommer forhåpentligvis til å føles annerledes om en liten stund, sa Kalla etter målgang.