Det ble klart da Norges Skiforbund torsdag presenterte uttaket til helgens verdenscupkonkurranser i Italia.

Skistad tok et sikkert NM-gull i sprint på Gjøvik tidligere samme dag. Nærmest seg hadde hun Lotta Udnes Weng og Mathilde Myhrvold. Ingen av de tre reiser til Livigno.

– Kristine fokuserer på klassisksprinten i Les Rousses neste helg. Mathilde går NM på hjemmebane og ønsker å gjøre det, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

For Vind-løper Myhrvold betyr NM-rennene på Gjøvik ekstra mye.

Klæbo klare

Verdenscupleder Tiril Udnes Weng reiser heller ikke til Italia kommende helg. Hun har slitt med en forkjølelse etter Tour de Ski og går heller ikke NM.

Troppen til rennene i Livigno består på kvinnesiden av Hedda Østberg Amundsen, Elena Rise Johnsen, Maria Hartz Melling, Julie Myhre, Hanne Wilberg Rofstad, og Ane Appelkvist Stenseth.

På herresiden reiser et samlet sprintlandslag til Italia. Det betyr Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl, og Erik Valnes.

Evensen sa nei

Den sjuende og siste plassen gikk til Førde-løper Gjøran Tefre. På pressekonferansen torsdag røpet imidlertid landslagstrener Arild Monsen at den egentlig var tiltenkt en annen.

– Ansgar Evensen var forespurt, men han prioriterer forberedelser til U23-VM. Han hadde en litt kjip opplevelse i Davos sist, sier Monsen.

Livigno ligger i likhet med Davos i høyden og krever akklimatisering. Evensen trøblet med det foran rennene i Davos. Vind-løperen skal nå heller fokusere på VM-rennene i canadiske Whistler om noen uker.

Gjøran Tefre var uheldig og brakk staven i sprintsemifinalen på Gjøvik torsdag. Han viste samtidig solid form med fjerdeplass i prologen.

Belønningen ble verdenscupbillett.

I Livigno skal løperne gå sprint fri teknikk lørdag og teamsprint søndag. Uttak teamsprint skjer etter gjennomførte sprintkonkurranser lørdag.

(©NTB)