– Helgen startet på best mulig måte. Nå skal vi bare holde oss oppe, sier Iversen etter stafettgullet.

– Hvordan blir femmila?

– Det kan ende på mange måter. Det kan ende med gledestårer, men det blir en sinnsykt tøff skitur. 50 kilometer i disse løypene blir en manndomsprøve ut av en annen verden, svarer Iversen.

Søndag klokken 13.00 skal Iversen og resten av feltet starte det som blir den siste øvelsen i ski-VM.

Den store favoritten er «som alltid» på distanse Aleksandr Bolsjunov. Han har gått fire femmil i VM, OL og verdenscupen. Det har gitt to seirer og to andreplasser.

Iversen, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo skal utfordre russeren i klassisk stil.

GULLGUTTER: Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Pål Golberg gikk Norge inn til stafettgull. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Iversen er klar på hva som blir det viktigste å gjøre tiden før femmila. Nemlig å spise - så mye som mulig.

– Det er heldigvis en av mine styrker. Jeg er god til å spise. Jeg skal ha bakst, hamburger, pizza, brus, kake og vafler, ramser Iversen opp.

Holund er regjerende mester og grugleder seg til den tøffe prøven.

– Det blir en hard femmil i veldig tøffe løyper. Det skal passe meg, men jeg gruer meg. En ting er å ha vondt i 30-40 minutter som på 15 kilometer eller stafett. Å gå med syre i to timer er noe annet. Jeg må bare psyke meg opp, sier Holund.

Han står med to gull og ett sølv så langt i mesterskapet. Han kjemper mot Klæbo om å bli VM-konge. Sistnevnte har foreløpig tre gull og en fjerdeplass.