Tirsdag ettermiddag rykket politiet i Oslo ut til en leilighet i sentrum etter melding om høye kvinneskrik. Men det som møtte politiet var noe annet enn det de forventet.

De bekymrede naboene som hadde kontaktet politiet fulgte sannsynligvis ikke med på den pågående innspurten av Tour de Ski. For den som åpnet døren for politiet var søsteren til Mathilde Myhrvold, som tok sin første pallplass i verdenscupen på den første Tour de Ski-etappen.

– Det er jo litt komisk, men samtidig var det ganske skummelt å få fullt bevæpnet politi med skjold og det hele på døren, sier Ida Kristine Myhrvold (30) til VG.

SØSTRE: At Ida Kristine Myhrvold (foran) er stolt av lillesøster Mathilde Myhrvolds gode prestasjoner i skiløypa, er noe også Oslopolitiet fikk erfare. Foto: Privat

« Flere heat - og flere hyl»

I Tour de Ski-løypene i Lenzerheide leverte Mathilde Myhrvold karrierens beste resultat på tirsdagens sprint. 23-åringen avanserte opp fra fjerde- til annenplass inne på oppløpet.

Storesøster Myhrvold sier at tanken om at volumet på heiaropene kanskje var litt i overkant, hadde slått henne underveis.

– Jeg sa til kjæresten min at «vi skriker kanskje litt vel høyt nå?». Og jeg har sett på snappene vi sendte til folk at jo da, det var høyt. Så var det jo sprint og det betyr flere heat - og flere hyl, humrer Myhrvold på telefon til VG tirsdag ettermiddag.

Nyheten om politibesøket har også nådd Lenzerheide.

– Jeg visste at hun var ivrig, men at det var så ille, det visste jeg ikke, sier Mathilde Myhrvold til NRK om hendelsen.

PÅ PALLEN: Mathilde Skjerdalen Myhrvold (t.v.) ble nummer to i finalen, bak i Jessie Diggins og foran Anamarija Lampic (t.h.) i sprint under Tour de Ski i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet: – God stemning

Patruljen fra Oslopolitiet var utelukkende fornøyd med å kunne gå fra detektiv- til gratulasjonsmodus, forteller operasjonsleder i Oslo-politiet, Rune Hekkelstrand.

– Det var veldig god stemning der, naturligvis. Patruljen gratulerte, ble oppdatert på resultatet, og fikk høre om hvordan dette styrker OL-mulighetene for Myhrvold, sier operasjonslederen til VG.

Stor dag

Storesøster Myhrvold sier hun gikk fra glede over prestasjonene til frykt for politiet, og så tilbake til glede igjen. Det ble fort god stemning med den besøkende patruljen.

– Jeg tror de ble litt flaue og satt ut, men så var de frem med neven og gratulerte. Jeg skjønner jo at de måtte gjøre jobben sin, forteller Myhrvold til VG.

Operasjonsleder Hekkelstrand er tilsynelatende glad for bomturen.

– Det er ikke uvanlig at naboer ringer og rapporterer om skrik, men det er mer uvanlig at det dreier seg om sterke idrettsprestasjoner, sier Hekkelstrand til VG.

Den engasjerte søsteren forteller at hun nå har tatt seg en runde og banket på hos naboene for å unnskylde. Da møtte hun imidlertid kun gratulasjoner.

– Denne dagen har vi ventet lenge på. Det er stort for hele familien, og særlig for Mathilde, sier Ida Kristine Myhrvold.

– Det var stort, sa Mathilde Myhrvold til VG i de sveitsiske alpene, med «beina godt planet på jorda».

Plantet på jorda var også stilen til den russiske skikongen Aleksandr Bolsjunov: