Northug har snakket med Se og Hør som kom ut tirsdag. Bladet skriver at Northug allerede er ute på permisjon for god og plettfri oppførsel.

– Det har vært tøffe måneder, men det er klart at nå begynner man å få litt avstand til det. Man prøver å bli ferdig med det og komme seg videre. Det som er godt for meg er at ting begynner å bli normalisert igjen. Man er tilbake til en normal hverdag og det er det man ønsker, sier Northug til Se og Hør.

Filmet råkjøring

Northug ble tatt for råkjøring i Trysil-Elverum-området i august i fjor. Han filmet seg selv mens han kjørte, kilometermåleren viste 221 km/t. Det ble også funnet narkotika i Northugs bopel i Oslo. 35-åringen ble dømt til syv måneders fengsel.

Slik var Northugs råskinn av en bil:

Northug ble i utgangspunktet innkalt til soning ved Trøgstad fengsel. Men som VG skrev i mars, så søkte Northug og fikk innvilget soning ved Mestringshusene i Bolkesjø. Han forteller at han soner sin straff som fortjent.

– Jeg har det veldig bra nå. Men skal ikke legge skjul på at det har vært en skikkelig påkjenning - både fysisk og psykisk. Men nå føler jeg at jeg er tilbake i slag, sier Northug til Se og Hør, som skriver at Northug fortsatt har bolig i Vika i Oslo sentrum.

35-åringen tok sitt første VM-gull som ankermann på stafetten i Sapporo i 2007. Det ble til sammen 13 VM-gull og to OL-gull. 12. desember 2018 meldte en svært beveget Northug at karrieren var over.

– Det går veldig bra

Nå satser han som forretningsmann sammen med den erfarne gründeren Jon Inge Gullikstad, som tidligere bygget opp merkevaren Ulvang og Johaug.

– Det går veldig bra med Petter. Det fungerer bra. Petter har det bra. Og han har trent bra, sier Gullikstad til VG tirsdag.

foto
FORRETNINGSPARTNER: Jon Inge Gullikstad (t.v.) er daglig leder og medeier i Brand Assist. Der jobber han sammen med Petter Northug. Her er Gullikstad sammen med Silje Vasvåg og Per Magne Dalen i merkevaren «Northug». Foto: Tore Kristiansen

Merkevaren Northug fikk seg en real trøkk i fjor, men nå er de ved godt mot.

– For vår del har det normalisert seg. Vi har vind i seilene. Vi er positive, sier Gullikstad.

Han vil ikke si noe om soningen. Men forteller at han og Northug har god kontakt.

– Jeg snakket med ham for ikke så lenge siden, sier Gullikstad til VG.

– Hvordan er Northug som forretningsmann?

– Han kan mye. Og det er mye han må lære, svarer Gullikstad.

Etter at Lillestrøm slo Northugs favorittklubb Rosenborg, feiret målscorer Pål André Helland som Northug - etter at han senket gamleklubben:

Håper på comeback

Northug fikk permisjon fra Bolkesjø og var tilstede under sitt eget skirenn «Janteloppet» i Hafjell tidligere i år. Flere av Norges mest kjente skiprofiler deltok.

Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby og superveteran Anders Aukland er blant Northugs tidligere landslagskolleger som nå satser på langløp. Aukland håper å se Northug tilbake i skisporet.

– Det virker som Petter er i god form, jeg håper han har lyst til å konkurrere, at han gjør comeback. Det hadde vært kjempegøy, sa Anders Aukland til VG i februar.