Johaug fikk krystallkulen – tre måneder på etterskudd

Mer enn tre måneder etter at hun vant verdenscupen sammenlagt for tredje gang i karrieren fikk Therese Johaug det synlige beviset på triumfen.

Therese Johaug fikk mandag krystallkulen som viser at hun vant verdenscupen sist sesong. Therese Johaug fikk mandag krystallkulen som viser at hun vant verdenscupen sist sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag fikk langrennsstjernen fra Dalsbygda overrakt krystallkulen i forbindelse med langrennslandslagets treningsøkt i Holmenkollen, melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sosiale medier.

Johaug mottok også den synlige beviset på at hun vant distansecupen sist sesong.

Samtidig ble 31-åringen og lagvenninnene tildelt krystallkulen som beviser at det ble norsk seier i nasjonscupen.

Johaug nøler ikke med å rangere krystallkulen hun mottok mandag foran de to tilsvarende trofeene hun hadde i premiesamlingen fra før.

– Det er veldig, veldig stort, og det var en fantastisk sesong vinteren som var. Så er det selvfølgelig godt å få kulen i hendene og strekke den i været. For min del var det fantastisk sesong og jeg er kjempefornøyd med det jeg klarte å prestere hele veien, sier Johaug til TV 2.

Verdenscupsesongen i langrenn ble avbrutt etter tremila i Holmenkollen som følge av koronapandemien. Johaug hadde for lengst avgjort kampen om sammenlagtseieren da viruset slo til.

31-åringen vant med klar margin foran Heidi Weng.