Med godt over 200 herreløpere i aksjon på klassisksprinten i Skandinavisk Cup på Lillehammer ble det en vanvittig kamp om de 30 finaleplassene.

Kun 7,2 sekunder skilte fra prologvinner Fredrik Riseth til førstemann utenfor det gode finaleselskap. Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag ble nummer 35.

– Det var surt, stang ut, konstaterer Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad om innsatsen til 22-åringen.

– Helt sykt

– Det er jo helt sykt. Det var syv sekunder fra nummer én til nummer 30. Så tett som bare det, sier en lettere oppgitt trener.

Med seks sekunder opp til løper som tidligere OL-vinner Ola Vigen Hattestad, var det delte følelser fra treneren etter løpet.

– Det var et bra løp av Torgeir, men han skal klare å gå videre her normalt sett. Det er vanskelig i sprint når det er så tett, sier Skogstad.

Resten ute

Heller ikke de andre nordnorske håpene fra Team Nord-Norge og Team Sparebanken Nord-Norge klarte å gå videre.

Det ble dermed en kort dag i løypa for Eirik Solvang, Audun Erikstad (begge Team Nord-Norge), Maximillan Bie (Team SNN), Eirik Valnes (Team SNN) og Christian Tvedt Bugge (Kvaløysletta Skilag).