Tromsø-jenta gikk til hun spydde - tok ny verdenscupseier

Paralangrennsløper Vilde Nilsen gikk i kjelleren og kastet opp to ganger på 15-kilometeren under verdenscupen på Lillehammer fredag. Belønningen ble seier.

Vilde Nilsen vant også fredag. Vilde Nilsen vant også fredag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Jeg fulgte planen og hang på ryggen til Kononova som jeg tok igjen. Så var jeg jo litt kvalm da, og litt uheldig ved at jeg spydde to ganger underveis i løpet, men det gikk greit. Kanskje er det litt ekstra nerver som må til, tilføyde hun.

Nilsen kalte fredagens opplevelse et sliteløp.

– Jeg skjønte at det ble tungt, så jeg måtte lytte godt til trener Magnus etter andre runde. Da var det bare å ta det rolig og kontrollert, og skyve godt på skiene i starten, så kunne jeg øke på litt mer mot slutten, sa Nilsen.

Dermed fulgte hun opp torsdagens sterke seier i mjøsbyen. Da gikk den regjerende verdenscupvinneren inn til seier på kortdistansen, på dagen ett år etter at hun tok sin første verdenscupseier.

Fredag hadde hun den ukrainske duoen Oleksandra Kononova og Liudmyla Liasjenko nærmest på resultatlista.

– Et svært godt disponert løp av Vilde, samtidig som hun havnet i en litt uvant situasjon og kjempet kvinne mot kvinne med ukraineren Kononova som ble nummer to. Det er god løpserfaring å ta med seg, sier landslagstrener Magnus Evenby.