Young om skrekkfallet: – Det var fryktelig vondt

FALUN (VG) Andrew Young (28) slapp unna brudd i lårbeinet, men er preget etter det stygge fallet på fellesstarten.

Young falt kraftig og gikk rett gjennom gjerdet. Det britiske laget fryktet brudd i lårbeinet og at sesongen var over.

Røntgenbildene viste at Young slapp unna brudd, men løperen er kraftig forslått og briten sier han sliter med å gå ut av sengen.

– Jeg ramlet og tenkte først at det var bare å reise seg opp, før jeg så reklameskiltet og tenkte at jeg ville bare skli langs det. Så gikk jeg gjennom reklameskiltet og traff en stolpe som holdt reklameskiltet, sier Young til VG og fortsetter:

PÅ KRYKKER: Andrew Young måtte på sykehuset i Falun, like ved skistadion, etter et stygt fall. Foto: Jostein Vinjerui, britisk landslagstrener

– Etter det ble jeg liggende med ganske mye smerter. Det var fryktelig vondt. Jeg var litt i sjokk. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg hadde veldig mye smerter i fem minutter.

Han sier hevelsene må roe seg før han kan ta opp treningen igjen.

På spørsmål om han kan rekke VM, som går i Oberstdorf i slutten av februar, svarer briten at det er usikkert foreløpig.

– Jeg har ikke snakket med idrettsleger enda, kun legevakten her i Falun. Nå er jeg hoven og forslått. Jeg må vente noen dager og har mye smerte. Trening er ikke aktuelt med det første, sier Young.

Han sier han ble liggende ute i de 12–13 minusgradene i Falun med store smerter en stund, men Young mener han fikk så god hjelp som var mulig.

– Den første frivillige kom ganske kjapt, men det var ikke før rennet var over at jeg ble hentet av ambulanse.

Young var langt fra den eneste som falt under fellesstarten lørdag. En rekke utøvere gikk i bakken underveis, og etterpå haglet kritikken mot løypene. Det internasjonale skiforbundet (FIS) sier de skal analysere løypene og tok ansvaret etter løpet.

Hans Christer Holund gikk så langt at han brøt rennet fordi han synes det var for skummelt.

PALLPLASSER: Andrew Young har to pallplasser denne sesongen. Foto: Terje Bendiksby

Young diskuterte løypene i forkant med faren Roy, tidligere landslagstrener for Storbritannia i langrenn.

– Jeg skrev i en sms at «dette blir knall og fall», men det ble verre enn jeg fryktet. Sånn skjer når de har lagt opp til slike løyper, sier Young.

Briten, som har bodd i Norge i en årrekke og prater norsk, har totalt fire pallplasser i verdenscupen - to av dem i årets sesong.

Andrew Young har falt også tidligere i Falun: