Den svenske langrennsprofilen er ikke overrasket over Johaugs løpsstyrke: – Jeg ble knust

Den svenske langrennsløperen Calle Halfvarsson minnes med gru den ene gangen han løp mot Therese Johaug. – Hun knuste meg totalt.

Therese Johaug vant i helgen en overlegen seier på 10.000 meter under NM. Therese Johaug vant i helgen en overlegen seier på 10.000 meter under NM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Søndag løp Johaug inn til gull på 10.000 meter under NM i friidrett. Langrennsstjernen fra Dalsbygda vant på tiden 32.20,87, noe som er ny mesterskapsrekord og den femte beste tiden av en norsk kvinne noensinne. Tiden er også innenfor EM-kravet.

Den svenske langrennsprofilen Calle Halfvarsson sier til Aftonbladet at han ikke er overrasket over at Johaug løper så godt, og minnes godt at han selv har løpt mot henne.

– Jeg har selv møtt henne i ett løp og da knuste hun meg totalt. Det var riktignok bare oppover, men jeg var ikke den eneste dyktige skiløperen som ikke klarte å henge med. Også Petter Northug fikk juling av henne da, sier svensken.

Både Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug ble knust da de løp mot Therese Johaug, ifølge Halfvarsson. Bildet er fra showrennet Janteloppet på Hafjell tidligere i år. Både Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug ble knust da de løp mot Therese Johaug, ifølge Halfvarsson. Bildet er fra showrennet Janteloppet på Hafjell tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Selv sier Halfvarsson at han ikke hadde hatt sjans dersom han skulle stilt opp i det svenske mesterskapet i friidrett, og at han hadde sett ut som en flodhest sammenlignet med de øvrige friidrettsutøverne.

– Jeg er ingen dårlig løper, men måtte nok veie 20 kilo mindre.