Vil ha Norge-OL 2026

- Vi er en supermakt innen toppidrett.

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Ledelsen i idrettsforbundet er kommet over bråket rundt Tromsø 2018, og er klar på ny for å kjempe for en norsk OL-søknad - denne gang til 2026.

- Vi må nå være realistiske og gjøre en bunnsolid jobb opp mot det politiske miljøet. Så da tror jeg det er realistisk at vi kan søke om OL i 2026, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, til TV2 Sporten.

- Vi er en supermakt

Han mener det er naturlig at Norge står som arrangør for vinter-OL.

- For vi representerer folkefesten og det naturlige i forhold til OL. Samtidig er vi definitivt en supermakt innenfor toppidretten. Det er gledelig at vi har greid å bevise det også på utebane her i Canada, sier Andersen.

- Har råd av og til

Kulturminister Anniken Huitfeldt, oppfordrer nå idrettsforbundet til å ta et nytt initiativ overfor regjeringen til en ny OL-søknad.

- At Norge noen ganger må påta seg den arrangør-rollen, er jeg helt overbevist om, sier Huitfeldt, som mener Norge må ha råd til å arrangere vinter-OL innimellom.

Les også: Nå må vi forberede vinterfest!

- Vi har råd hvis vi gjør det av og til. Men det er ikke sånn at vi kan gjøre det ofte. Men av og til så er Norge en nasjon som bør påta seg arbeid med store arrangementer.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå