- Det kommer til å bli helt rått

Marit Bjørgen er spent, nervøs og langt fra sikker på suksess på VMs første øvelse.

  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

- Jeg kan fort havne utenfor finalen, sier Marit Bjørgen. Presseoppbudet er enormt når Marit Bjørgen møter pressen for siste gang før alvoret virkelig starter.

Sesongstart

Det handler om sprint torsdag ettermiddag.

Hun gleder seg, hun gruer seg og hun er nervøs. I morges møtte Marit Bjørgen pressen sammen med de tre andre jentene som skal gå sprint torsdag ettermiddag. VMs første medaljeøvelse.

- Det er nå sesongen begynner, påstår løperen som har vunnet stort sett alt hun har deltatt i denne sesongen. Det eneste problemene hun har hatt, har kommet i nettopp sprintøvelsen.

- Det er kanskje VMs åpneste øvelse på damesiden, fortalte Marit Bjørgen på pressekonferansen og mente at alle de fire jentene er i stand til å gå seg inn til medaljeplass.

Si din mening: Hvem vinner kvinnenes sprint?

Skikkelig hjemmebane

Hun har med seg Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie. De to sistnevnte har Holmenkollen som hjemmebane. Løyper de har gått siden de begynte å trene.

- Jeg har nok ikke gått noe stort renn her siden Hovedlandsrennet for noen år siden. Når torsdag kommer så tror jeg ikke at jeg tenker spå veldig mye på at det er i Kollen konkurransen går, fortalte Uhrenholdt Jacobsen.

Maiken Caspersen Falla kom på pallen i det siste rennet før mesterskapet, på Konnerud utenfor Drammen. Hun er nå en av favorittene.

- Jeg definerer meg ikke som det helt store medaljehåpet. Jeg er glad for at mye av oppmerksomheten handler om Marit, sier en usedvanlig beskjeden Caspersen Falla.Fire i finalen

Marit Bjørgen har store mål for løpet.

- Det er ikke umulig med fire norske i finalen. I så fall er det da slutt på å hjelpe og støtte hverandre. Da er det knallhard kamp, mann mot mann, sa Bjørgen og mente helt sikkert kvinne mot kvinne.

Hun nevner at hun er usedvanlig nervøs. Nødvendig nervøsitet mener hun at det er.

- Det kommer til å bli helt rått. VM på hjemmebane. Jeg synes jo løypa er fin og jeg vant jo her i fjor så den passer meg godt, sier Bjørgen.

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

 
    
      (Foto: Bendiksby, Terje)

  Foto: Bendiksby, Terje

 
    
      (Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

  Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX

På forsiden nå