- Dropper 15-kilometeren

Petter Northug skal ha bestemt seg for å droppe 15-kilometeren i VM.

Saken oppdateres.

Etter det Adresseavisen erfarer skal Northug ha bestemt seg for å satse på sprintstafetten og droppe VMs eneste renn med intervallstart dagen i forveien. Det skal være to momenter som skal ha ført til en slik avgjørelse. Han regner medaljesjansen som større hvis han deltar i sprintstafetten. Dette rennet skal også passe bedre inn i opplegget mot femmila. Da blir det også for tøft å gå 15-kilometeren tirsdag. Dette får Adresseavisen opplyst av kilder tett på Northug.

Tatt ut av Aune

- Ja, svarer sprinttrener Ulf Morten Aune på spørsmålet om han har tatt ut Northug til å gå sprintstafetten.

Ola Vigen Hattestad skal gå sammen med Northug på sprintstafetten. Aune svarer at han ikke har satt som krav at Northug ikke skal gå 15-kilometeren dagen før sprintstafetten. Sprintstafetten avvikles onsdag. I VM er det seks renn på 11 dager. I OL i fjor da Northug gikk alt var de seks konkurransene fordelt på tre dager mer. Skulle Northug gått alt måtte han blant annet gått tre renn på fire dager fra søndag. Før sesongen ble det signalisert at Northug ville droppe sprintstafetten, men etter sølvmedaljen torsdag, skal pipen ha fått en annen lyd.

La plan i går

Landslagstrener Morten Aa Djupvik hadde ikke pratet med Northug om planen fremover da Adresseavisen pratet med han på skistadion i går formiddag.

- Vi er ikke ferdig diskutert om hva han skal gå fremover. Vi pratet så vidt om det i går kveld. I går var det mest snakk om sprint. I dag kommer vi til å legge en plan fremover. Først skal vi ta søndagens renn, sa Djupvik.

Northug var selv overrasket over at det var allroundere som han selv og Marcus Hellner som dominerte sprintfinalen torsdag. I sprintstafettene er det imidlertid lite trolig at Hellner går. Det ga han sterke signaler om etter den overlegne seieren på sprinten.

 
På forsiden nå