Historiske Horgmo

Første snøbrettkjører som setter en trippelcork.

Saken oppdateres.

I perfekte forhold på isbreen Folgefonna i Hardanger klarte snøbrettkjøreren fra Trondheim å gjennomføre en trippelcork i helga.

Det er det ingen med brett på beina som har klart før ham.

- Jævla digg!The Triple Cork from torstein horgmo on Vimeo.Slik oppsummerer Torstein Horgmo følelsen etter å ha klart trikset som han har tenkt på i noen måneder.

- Det tok meg sju forsøk, men det var et personlig mål å pushe meg selv litt hardere, sier han.Impulsiv tur

Horgmo er kamerat med Filip Christensen, som er produsent i Field Productions, et norsk skifilmselskap.

- De hadde planlagt fotoseanse med skikjørerne sine, og jeg slang meg bare med i bilen til Filip. Jeg var lysten på å prøve trikset, sier Horgmo.Lysten ble ikke mindre da han fikk se det ombygde hoppet som Field Productions hadde gjort klart for sine kjørere.

- Det spørs veldig på hoppet om det er mulig å få til en trippelcork. Det var en veldig myk og fin landing, sier Horgmo.70 000 visninger

- Helt sinnsykt, sier Christensen om hoppet til Horgmo.Han forteller at det brøt ut full jubel etter at Horgmo hadde landet støtt på snøen.

- Jeg tror alle i filmteamet skjønte at de hadde sett noe historisk. Han er den første som lander dette trikset, sier Christensen.

- Han var innstilt på å klare det, og han presterer på en måte som ingen andre gjør. Han er veldig profesjonell og målrettet, for å si det mildt, skryter Christensen.Klokka 18.00 mandag kveld la Horgmo ut klippet av trippelcorken på sin egen nettside.

- Nå er det rundt 70 000 som har sett det, og jeg er spent på å se hva tallet blir når 24 timer har gått, sier han.

- Det er kult å være en del av gamet, få til noe som hever sporten. Det føles bra, sier Horgmo.Ikke overrasket

Hos Snowboardforbundet er både landslagssjef Vidar Nyhus og landslagstrener Roger Hjelmstadstuen imponert over 23-åringen.

- Ska man være med, så må man henge med, og det gjør Torstein så absolutt, sier Nyhus.Det har vært en enorm utvikling i snowboardmiljøet, og det er ikke lenger enn ett år siden den amerikanske snøbrettkjøreren Shaun White introduserte dobbelcorken.

- Han trener godt og er fokusert. Ingenting overrasker meg når det gjelder Torstein, sier Nyhus.

Setter standarden

Hjelmstadstuen mener at snowboardsporten har «leaders» og followers», og det er ingen tvil om hvilken kategori Horgmo er i.

- Torstein har alltid vært i toppen, han var en av de første om satte dobbelflip også. Nå tar han steget og gjør den første trippelen. Han setter standarden selv, sier Hjelmstadstuen stolt.

- Trikset er banebrytende, og Torstein er en av de ivrigste utøverne. Han tenker alltid på hvordan han kan bli bedre. Han har den indre gløden som trengs, fastslår landslagstreneren.P.s. Og for de som skulle lure så er en trippelcork en trippel baklengs salto med skru.

 
 
På forsiden nå