Villmarks-Petter

Etter over 20 år som sportsjournalist vil Petter Rasmus utfordre seg selv med en helt ny oppgave. Han kjenner det skikkelig i magen før han legger ut på sitt livs eventyr: Å gå fra Follafoss i Steinkjer kommune til Havdalen i Lierne. Men han gjør en klassisk nybegynnertabbe - og han tar seg til rette på annen manns eiendom.

Petter finner en hvit flekk i skogen, som viser seg å være restene av et lam. Hva har skjedd her?

Når Petter slår leir ved Liasetra er han like ved et sted hvor en bjørn nylig drepte en elgokse.

For å klare seg helt på egen hånd de første dagene, har Petter lagt ut en depotkasse med mat. Men når han målet før mørket senker seg og kreftene tar slutt?

Midt i den øde skogen i Overhalla viser det seg å finnes både vaffelkake og historiske monumenter. Men først må kroppen vaskes og bokseren byttes.

Før turen inviterte Petter kjentfolk til å bli med på enkelte etapper. En evig optimist dukker opp når Petter trenger det mest. Det blir god stemning, smågodt og sylskarp fiskekonkurranse.

Taperen av fiskekonkurransen må bade naken foran kamera. Etterpå blir det uanmeldt besøk på Bjørklisetra.

Like under toppen på Geitfjellet ved Grong befinner det seg et helt spesielt skue, med grotter i kalkfjellet under jorda. Men hvordan går det når fotografen er nybegynner?

Det ligger gode historier på lur ved en liten rød kirke og en stein.

Når Petter kommer til Harran får han selskap av en fyr som er lommekjent i området. Kristian Nesser kan fortelle om både crocs og bjørn.

Plutselig kan en varm og nydelig dag snu helt om. Når tordenværet dundrer i fjellene, er det ikke lurt å gå på toppene.

På de siste etappene mot målet er Petter igjen alene. Samtidig har været slått om.

Det er med blandede følelser Petter kommer til kjent grunn i Havdalen. Han er sliten etter mange dager på tur, og sorgen over en tapt venn blir sterk.

SLUTT
Takk for at dere fulgte med!

Episode 1 : Tekst her

Episoder

Artikler

Villmarks-Petter